canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Salavat göndermeyin sonsuz feziletleri

Salavat göndermeyin xüsusi zaman ve mekanı yoxdur. İmam Sadiq (e) buyurur: “O zaman ki, Resullahın adı çekiler, o Hezrete çoxlu salavat gönderin. O kes ki, Hezrete birce salavat göndererse, ALLAH Teala ona min salavat hediyye eder”.

Başqa bir hedisde oxuyuruq ki, Peyğember (s) buyurur: “Her kim mene salavat göndermeyi terk eder - behişt yolunu itirer, sehv yola geder”.

Heret Peyğember (s) buyurur: “O zaman ki, azan oxuyanın azan oxuduğunu eşitseniz, onunla bir yerde oxuyun. Dediklerini siz de tekrar edin. Azanın sonunda mene salavat gönderin”.

İmam Sadiq (e) buyurur: “Dua, daima hicabdadır (yeni, qebul olmaqdan mehrumdur), o zamana qeder ki, dua eden Muhemmed (s) ve Ali-Muhemmede (e) salavat gönderer”. Başqa bir hedisde Hezret (e) buyurur: “O kesin ki, ALLAH Tealadan isteyi vardır, isteyini Muhemmed (s) ve Ali-Muhemmede (e) salavat göndermekle başlasın. Sonda da isteyini Muhemmed (s) ve Ali-Muhemmede (e) salavat göndermekle sona çatdırsın. Çünki ALLAH Teala ondan kerimdir ki, duanın her iki terefini qebul etsin ve ortasında olana diqqet etmesin”.

Hezret (e) başqa y[b]erde buyurur[/b]: “Şübhesiz ki, Peyğembere (s) salavat göndermek ALLAH dergahında qebul olan duadır. Qeyri-mümkündür ki, ALLAH isteyinin bir hisseini qebul etsin ve bir hissesini ise redd etsin”.

İmam Hesenin (e) buyuruduğuna göre salavat insan qelbini ve fikrini nurani eder, sebeb olar ki, insan unutduğunu xatırlasın.

Hezret Peyğember (s) buyurur: “Her kim sözünü mene ve Eliye (e) salavatla sona vurarsa, behişte daxil olar”.

İbni Emmar yazır: “İmam Baqirin (e) xidmetinde peyğemberlerden birinin adını çekdim ve ona salavat gönderdim. İmam (e) mene buyurdu: O zaman ki, peyğemberlerden birinin adı çekiler, ilk evvel Muhemmed (s) ve Ali-Muhemmede (e) salavat gönder, sonra ise adını çekdiyin peyğembere”.

Hezret Peyğember (s) buyurur: “Meclislerinizi mene salavat göndermekle zinetlendirin. Çünki Qiyamet günü mene gönderdiyiniz salavat sizin üçün nur olacaqdır”.

İmam Sadiq (e)


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6974 / 653