canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Şeytanın insanı namazdan saxlamaqda hedefi

“Heqiqeten şeytan şerab ve qumarla (sizi onlara alude edib onların düşkünü etmekle) aranızda düşmençilik ve kin salmaq ve sizi Allahın zikrinden ve namazdan saxlamaq isteyir. Bele ise el çekeceksinizmi?”. (“Maide” 91).

Bu ayenin buyurduğu kimi, şeytan (len) qumar ve şerabın vasitesile insanı namazdan ve ibadetden saxlamaq isteyir. Qumar ve şerabın vasitesile insanların arasına düşmençilk toxumu seper ve insanı Allahdan uzaqlaşdırar. (Tebyan)

“El-Mizan” tefsirinde yazılır: “Şeytan isteyir ki, şerab ve qumar vasitesile sizin aranıza düşmençilik ve qezeb salsın. Sizi Allahı zikr etmekden ve namazdan saxlayar. Şeytan sizi bu emellere devet ederek, şerden başqa bir şey istemir”.

Pislik - şeytanın emelidir. İnsan şerab içerek, şeytan terefinden vesvese olar ve yolunu azar. Hedislerin bir çoxunda oxuyuruq ki, şeytan insan cildinde zahir olub insanlara şerab düzeltmeyi öyretmişdir.

Hezret Peyğember (s) buyurur: “Namaz - dininin sütunudur”. Lakin şerab içen insan şeytan pisliyine bulaşdığı üçün ibadetden uzaqlaşar. Şeytan da bu emel vasitesile insanların arasına düşmençilik ve kin toxumları seper. Qumar oynamaq da onun kimi.

Şeytan (lar) isteyir ki, Allahı unudaq ve Ona şükür etmeyek. Şeytan isteyir ki, dinin sütununu titredek ve dağıdaq. Şeytan isteyir ki, insan ona itaet etsin, Allaha deyil.

İbni Abbas neql edir: “Sed ibn Ebi Veqqas ensarlı bir kişi ile qardaşlıq ehdi bağlayırlar. Ensardan olan kişi Sedi qonaq çağırır. Süfre açır ve şerab qoyur. Her ikisi yeyib mest olurlar. Bir-birinin yanında lovğalanırlar. İş o yere çatır ki, münaqişe edirler ve ensardan olan kişi bir sümük götürür, Sedin burnuna ele vurur ki, burnu sınır. Allah bu ayeni nazil edir. (“Maide” 91). Yeni şeytan isteyir ki, siz düşmen olasınız. İnsan şerab içen zaman ele emeller görür ki, sağlam başla onları heç bir zaman etmezdi.

Ayenin verdiyi müracietler:

- Şeytanın yoldan çıxartmaq vasiteleri çoxdur ve onların vasitesile hetta alimleri bele yolundan çıxarda bilir.
- Bütün


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6974 / 567