canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
PEYĞEMBER EFENDİMİZİN BEZİ MÖCÜZELERİ

Möcüze, Peyğemberlerden meydana gelen xariqülade hallardır ki, insanları aciz qoyur ve heyretlendirib imana gelmelerine vesile olur.

-Peyğember Efendimizin (s.a.v.) möcüzelerinin en böyüyü Qurani-Kerimdir. Qurani-Kerimin nezmine ve menasına belağet sahibleri heyran qalmış, benzerini görmemiş, bir Ayesinin benzerini getirmekden aciz qalmışlar.

-Resulullah Efendimize (s.a.v.) lütf olunan en böyük möcüzelerden biri de Meracdır. Meracın içinde de bir çox möcüze vardır.

-Ayın iki yere bölünmesi möcüzesi: Resulullah Efendimizin (s.a.v.) Peyğemberliyinin sekkizinci ilinde Mekkede Qüreyş eyanlarının: "Ayı iki yere böl" demelerinden sonra dua etdi, ALLAHÜ TEALANIN Qüdreti ile ay iki yere bölündü. Her bir parça iki ayrı dağın üstünde göründü.

-Çox vaxt seferde mübarek barmaqları arasından su axdığı görülerdi. Mübarek ellerini bir su qabına salar, barmaqları arasından ALLAHÜ TEALANIN Qüdreti ile çeşmeden çıxar kimi su çıxardı.

-Resulullah Efendimiz (s.a.v.) Peyğemberliyin ilk zamanlarında ondan möcüze istenildiyinde, qarşısındakı ağacı çağırır, onlar da köklerini sürüyerek gelir, kimisi SALAM verir, kimisi Kelmeyi-Şehadet getirir, sonra da yerlerine gederdiler.
Mübarek ellerinde ve şerefli meclislerinde bezi daşlar ve yemekler de tesbeh etmişdir.

-Quraqlıq zamanında yağış üçün dua istenildikden sonra dua etmiş ve mübarek ellerini üzlerine sürtmeden yağış yağmağa başlamışdır.

-Yemeklerin çoxalması: Xendek döyüşünde qıtlıq esnasında Cabir bin Abdullah (r.a.) xanımının hazırladığı yemek üçün bir neçe adamla birlikde Resulullah Efendimizi (s.a.v.) devet etdi. Resulullah da bütün sehabeleri ile teşrif buyurdular. Bereket üçün dua buyurduqdan sonra min adam doyana qeder yedi. Lakin yemek ve çörekden heç bir şey azalmamışdı.


ALLAH QULU


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6984 / 1203