canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
57 Hedid suresi

57. Hedid suresiQurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
57. Hedid suresi
(Medinede nazil olmuşdur, iyirmi doqquz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Göylerde ve yerde ne varsa (canlı ve cansız varlıqların hamısı, her biri öz dilinde) Allahı pak sifetlerle medh edir. O yenilmez qüdret ve (xilqet ve idareetmede) möhkem yaradılış sahibidir.
2. Göylerin ve yerin heqiqi mülkiyyeti ve mütleq hakimiyyeti Ona mexsusdur. (Çünki yaratmaq, qorumaq, idare etmek ve yox etmek, bunların hamısı Onun ixtiyarındadır.) Öldürür ve dirildir. O her bir şeye qadirdir.
3. O, evvel ve axır (hamıdan evvel olan ve hamıdan sonra qalan, sebebler silsilesinin evveli, neticelerin döndüyü axır ve son), (elametleri ve sifetlerinin tezahürü baxımından) aşkar ve (zatının heqiqeti baxımından) gizlindir. O, her şeyi bilendir.
4. Göyleri ve yeri altı günde (yaxud altı gece-gündüzde, yaxud altı merhelede) yaradan, sonra taxta (varlıq aleminin hökmranlıq ve idareçilik taxtına) hakim olan Odur. O, hem yere gireni (suları, ölüleri, defineleri, kökleri ve heyvanları), hem yerden çıxanı (heyvanları, bitkileri, bulaqları ve medenleri), hem göyden eneni (melekleri, sema kitablarını, ilahi teqdirleri, planetlerin nurlarını, şişmek ve yağışları), hem de göye qalxanı (melekleri, bendelerin emellerini, bezi cinleri ve insanların ruhlarını) bilir. Harada olsanız, O, sizinledir. Allah etdiklerinizi görendir.
5. Göylerin ve yerin (yaradılması, qorunması, idare ve yox edilmesi Onun elinde olduğu üçün onların) heqiqi malik ve sahibi Odur. Ve (varlıq aleminin) bütün işler(i ve sebebler silsilesi sebebler sebebi olan) Ona teref qaytarılır.
6. Geceni (qışın evvelinden yayın evveline kimi altı ay erzinde tedricen) gündüze daxil edir ve (diger altı ayda yayın evvelinden qışın evveline kimi) gündüzü (tedricen) geceye daxil edir. O, üreklerde olanı (bütün şüur sahiblerinin fikir, düşünce ve sifetlerini) bilendir.
7. Allaha ve Onun peyğemberine iman


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6990 / 1128