canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
60 Muntehene suresi

60. Mumtehene suresiQurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
60. Mumtehene suresi
(Medinede nazil olmuşdur, on üç ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ey iman getirenler, Menim düşmenimi ve öz düşmeninizi dost tutmayın! Siz onlarla dostluq elaqesi yaradırsınız, halbuki onlar heqiqeten, Haqqın terefinden size gelene kafir olmuşlar. Siz Rebbiniz olan yegane Allaha iman getirdiyiniz üçün onlar Allah Resulunu ve sizi (yurdunuz Mekkeden) çıxarırlar. Eger (veteninizden) Menim yolumda cihad etmek ve Menim razılığımı qazanmaq üçün çıxmısınızsa (onlarla dostluq elaqesi qurmayın). Siz gizlince onlara dostluq gösterirsiniz. Halbuki Men sizin gizletdiyinizi ve aşkar etdiyiniz her şeyi daha yaxşı bilirem. Ve sizden kim bele etse, o heqiqeten, düzgün yoldan azmışdır.
2. Eger onlar size hakim olsalar, sizin (en qeddar) düşmenlerinize çevrilerler ve size pislikle ellerini ve dillerini uzadar ve hemişe isterler ki, siz kafir olasınız.
3. Qiyamet günü ne (onlara göre öz dininizden keçdiyiniz) qohumlarınızın, ne de övladlarınızın size heç bir faydası olmayacaqdır. (O gün Allah) sizin aranıza ayrılıq salacaqdır ve Allah etdiklerinizi görendir.
4. Şübhesiz, İbrahim(in) ve onunla birlikde olanlar(ın reftarın)da sizin üçün gözel bir örnek vardır. O zaman onlar öz qövmler(inin kafirler)ine demişdiler: «Heqiqeten, biz sizden ve Allahdan başqa ibadet etdiklerinizden uzağıq. Biz siz(in tanrılarınızı ve ayininiz)i tekzib edirik. Ve siz yegane olan Allaha iman getirmeyince hemişe bizimle sizin aranızda edavet ve düşmençilik olacaqdır». Yalnız İbrahimin atasına (ögey atasına, ya emisine): «Men senin üçün (Allahdan) bağışlanmaq dileyeceyem ve men senin üçün Allahdan (istemekden başqa) heç bir şeye (heç bir imkana) malik deyilem». -demesi istisnadır. Ey Rebbimiz, biz Sene tevekkül etdik ve (ürekle) Sene teref qayıtdıq ve (hamının) dönüş(ü) Sene terefdir».
5. «Ey Rebbimiz! Bizi kafirlerin imtahan vasitesi etme (ki, bize dille, ya emelle


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6990 / 1120