canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Beşgunluk dunya

Beşgünlük dünyadan sonra gelecek ebediyyet barede düşün

İmam Eli (e) cüme günlerinin birinde xütbe deyerken, evvel Allaha hemd etmiş ve sonra da Peyğembere (s) salavat göndermişdir. Sonra buyurmuşdur: “Allah bendeleri! Sizlere nefsinizi terbiye etmeyi ve teqvaya riayet etmeyi tövsiye edirem. Allahın itaetini qenimet bilin. Bacardığınız ve gücünüz çatan qeder ömrünüzün keçen günlerinde Allaha itaeti ve emrinin ardınca getmeyi qenimet bilin. Bacardığınız qeder ölümün sizin üçün getire bileceyi müsibetlerle mübarize aparmaq üçün saleh emel hazırlayın. Ölümü o qeder böyük hesab edin ki, övliyalar ve böyük alimler ölüme mübarizede titreyirdiler. Ölümden sonra berzex aleminin başlanğıcında baş veren hadiseler o qeder ezemetli, çetin ve dözülmezdir ki, bundan xeberdar olan Allah bendeleri bele, titreyerler. Bu müşküllerle mübarize aparmaq üçün bir yol mövcuddur. Bu da saleh emel ve Allah yolunda iş görmekdir. Orada insanın dadına çatacaq tek şey - saleh emeldir. Men size emr edirem. Men - Emirel-mömininem. Menevi ve maddi emir, zahiri ve batini emir, cisim ve canın emiriyem. Maddiyyatın fikrinde bu qeder olmayın. Çünki bunların hamısı, hamısı mehv olacaqdır.

Baxmayaraq ki, siz bu malın, bu eyşin, bu vezifenin sizi buraxmasını istemirsiniz, ancaq o, sizi buraxacaqdır. Bu dünya cisimlerinizi cürüder ve torpaq eder. Baxmayaraq ki, siz isteyirsiniz ki, o, sağ olsun - bu dünya sizi qocaldar. Sizi zeifleder ve gücünüzü mehv eder. Baxmayaraq ki, siz isteyirsiniz ki, bu güc hemişe sizde qalsın ve günü-günden tezelensin. Küçede süretle yol gederken, uzaqda olan nişaneni görürsünüz. Ancaq isteseniz de, istemeseniz de, yol gederek ona çatacaqsınız. Bu küçe - hemin dünyadır. O nişane - daş ve o elm - eceldir.

Zahiri cah-celala göre, izzet ve ad üçün bir-birinizle reqabet etmeyin, hesed aparmayın. Dünyanın zinetine ve nemetine göre heyretlenmeyin. Dünyanın qısa heyatının çetinliklerine göre qüsse yemeyin. Bu zinet ve izzet mehv olmağa üz tutub. Cavanlıq ve gözellik öz


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6990 / 1114