canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uca Allaha borc vermek nece olur?

Uca Allaha borc vermek nece olur?

"Eger Allaha gözel bir borc verseniz (mallarınızdan, emellerinizden ve övladlarınızdan Onun yolunda verseniz), onu(n mükafatını) sizin üçün qat-qat artırar ve sizi bağışlayar. Allah qedirbilen (emeli qiymetlendirerek gözel mükafatlandıran) ve helimdir”. ("Teğabun” 17). Bu ayede adı çekilen gözel borc - Allah yolunda infaqdır.
Allah, bendesini infaqa teşviq etmek üçün buyurur ki, eger Allaha gözel borc verseniz, yeni infaq etseniz, O size ikiqat qayıdacaqdır. Halbuki, Allah bize bu qeder nemet eta etmiş ve heç birinin de ezevini istememişdir. Allah Teala ele bir qedirbilendir ki, borcun evezini ikiqat ödeyer.
Sexavetli insan o kesdir ki, her ne qeder verse de, elindeki azalmaz. Süfresi hemişe hamının üzüne açıqdır. Hamı onun süfresinin başında eyleşer ve qonağı olar. Her ne qeder verse de, yene de süfresi bol olar. Hamı bele zenn eder ki, bu qeder yoxsul ve kasıba infaq edir, elindeki mal azalacaqdır. Ancaq bele olmaz, verdikce Allah da ruzini artırar. Sanki ne qeder verirse, bir o qeder de Allah ona qaytarır. Sexavetle servet arasında qeribe bir rabite olar ve bu rabite zencirvaridir.
Bu varlıq aleminde Allahın en mühüm qanunlarından biri de bexşiş qanunudur. Ele bir qanundur ki, Allah onun haqqında kitabında söz açmışdır. Bu qanun deyer: her ne qeder minnetsiz ve xalis versen, daha çox elde edersen. Bu aldıqların ve verdiklerin de hem Qiyamete aid olar, hem de bu dünyaya. Vacib deyildir ki, bu bexşiş ve hediyye maddi olsun. Ataya bir gülüş, bacı ve ya qardaşa fikri yardım, yoxsula maddi yardım - bütün bunlar hediyyedir ki, Allah yolunda vererik. Allah da onların iki qatını bize qaytarar.
Allah Teala Öz mübarek kitabında buyurur ki, Onun yolunda xerclediyin heç bir şey heder getmez, azalmaz ve unudulmaz. Eksine, hemin şexsin özüne başqa bir şekilde qayıdar. Ona göre de infaq etmeyi yaddan çıxartmayaq. Axı Allah yolunda xerclediyimiz her bir şey, Qiyamet günü bize yardım edecekdir. (Tebyan)


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6989 / 1145