canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SEBR

SEBR

Ey insan, sebrin insanın nicat tapmağında çox mühüm rolu vardır. Heqiqeten bendeler her iki dünyada ali mertebelere sebr ile nail olarlar. "Ruzigarın çetinliklerinde sebr paltarını geyin ki, bu gözel sebrinle hüsni-aqibete nail olarsan”.

Ey insan, ne᾽metlerin şirinliyi kimi belaları da özüne xoş bil. Allahın senin heyatında müqedder etdiyi sağlamlıq ve xesteliyi, afiyet ve belanı, cavanlıq ve qocalığı, qüvvet ve zeifliyi, var-dövlet ve kasıblığı semimi qelble qarşıla. Çünki seni bunlara mübtela eden, hikmet sahibidir ki, her neyin aqibetini çox gözel bilir, seni sevir, ata-anandan ve özünden çox sene mehriban odur ve bunlar senin xeyrinedir. Ey insan, müsibet gelende tez teşvişe düşüb canfeşanlıq etme. Mehriban ve hekim Allahın qeza ve qederine razı ol, şikayetlenib müsibeti diline getirme. İmam Seccad eleyhissalamdan neql olunan şe᾽rde Hezret bele buyurub: "Belaya mübtela olsan keramet sahibleri tek sebr et ki, bu en böyük şücaetdir. Rehimsizlere bele rehimli olan Allahı qoyub adi insanların qarşısında şikayetlenmeyin”.

Ey insan, xoş güzaranlıq, var-dövlet ve afiyeti sevdiyin kimi çetinlik, yoxsulluq ve belanı da sevmelisen. Peyğember (sellellahu eleyhi ve alihi ve sellem)-den neql olunan hedisde Hezret bele buyurur: "Her kes müsibete sebr etse Allah taala onun üçün her birinin arası yerden göye qeder olan üç yüz derece yazar. Her kes itaetde sebr etse Allah taala onun üçün her birinin arası yerin derinliklerinden erşe qeder olan altıyüz derece yazar. Her kes günahın müqabilinde sebr etse Allah taala onun üçün her birinin arası yerin derinliklerinden erşin sonuna qeder olan doqquzyüz derece yazar”.

Exlaq alimleri sebri neçe mertebeye bölübler:
SEBRİN MERTEBELERİ VE NÖVLERİ

1-İnsanın üreyi istediyi sağlamlıq, mal, qohum-eqreba, cah-celal ve meqam kimi dünyevi lezzetlerin müqabilinde edilen sebr. Bendenin bunların müqabilinde sebr edib, öz nefsini onlara meyl etmekden, ciddi yanaşıb tüğyana düşmekden saxlaması ne qeder zeruridir.

2-İtaetde


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
~Ashik~ [OFF] (05.08.2014 / 18:42)
Salam cox gozel yazmisiniz Allah Herkese Sebiri nesib etsin Amin:)
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6990 / 1117