canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Eşyalar danışır . . .

Nedense bezi eşyalar olduqca semimi bir dille danışırlar. Meselen: paltar ipinden asılmış paltarlar. Onlar dünyanın faniliyinin eskizleridir. Yeni, ipde yellenerken öz boşluğunu, yüngüllüyünü ifade edirler. Ve bize isbat etmeye çalışırlar ki, budur siz ne vaxtsa bizim içimizde olmayacaqsınız, ya da biz sizin eyninizde.

Demeli, nesnelerin de öz doğal dili var. Yaxud saatın yatması. Saat yatanda – dayananda hemişe geri qalır, zamanı lengidir, bizi cavan saxlamğa çalışır. Niye saat olduğu vaxtdan ireli getmir? Maraqlıdır. Saatın yatmağı yegane şeydir ki, biz ona aldanmağımıza sonradan tessüflenmirik.
Göründüyü kimi saat düz işlemeyende zaman anlayışı itir. Yeni, insan zamanı özü de bilmeden azdırır, yaxud da eksine. Bu konteksde saatın sehv işlemeyi bizim xeyrimizedir.

Amma, bezi eşyaların yaxşı işlememesi bizi ölüme aparır. Meselen: Avtomobilin eyleci işlemeyende biz maşından daha çox ölümü sürürük. Yaxud bezi eşyaların yaxşı işlemeyi bize ziyan vurur – et maşını yaxşı çekende, bıçağımız iti olanda birinci elimizi kesir. Amma, saat düz işleyende de xeyrimize olur, sehv işleyende de.

Başqa bir misal: Hemişe deyib-güldüyün, yeyib-içdiyin dostun, yaxud yaxının ölende, o oturan stol onu sene xatırladır. Demeli, eşyalar bu boşluğu – yoxluğu tekrarlayırlar. Hemin stola qoyulan çengel ve boşqab da, o stolun başlatdığı tenhalıq duyğusunu davam etdirir.

Demeli, eşyalar danışır, amma, biz onları anlaya bilirikmi? heyif ki yox !!!


Şerhler:
sakit_ve_sessiz [OFF] (06.08.2014 / 21:31)
tesekkur . mesaj qebulun acin sozum var , narahat olmuyun xos sozdu
NoreN [OFF] (06.08.2014 / 20:33)
Agir demadim
Siz dogru anlayin..xirda meslehet idi..tehqir filan dail yani ...Elsa.....
Heyatdi doqru har animizin farqli bir birimizdan..Lakin yenede calisin gozel fikirli,pozetiv olun
Daima xosh gun..
sakit_ve_sessiz [OFF] (06.08.2014 / 19:37)
aleykum salam , fikirlerinize gore twk tanimadiginiz bir haqda bu sozler agir deyil ? heckimi tanimadan hecneyi bilmeden muhakime etmeyin !!! o ki qaldi sethi yanasmaga dusunceler ve fikirler ferqlidi anlaya bilmemeniz normaldi ....
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7141 / 1174