canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ÖVLİYADAN SEYYİDLERDEN KÖMEK İSTEMEYİN HÖKMÜ

Meqsedimiz övliyalar (Allahın dostları), seyyidler (Peyğemberin sallallahu aleyhi ve sellem neslinden gelen insanlar. Seyyid sözünün lüğeti menası: cenab demekdir. Seyyidlere sedeqe almaq haramdır.) haqqında melumat vermek, onlara tevekkül etmek, onlardan kömek istemek, onlara ibadet (Allah tealanın sevdiyi ve razı qaldığı zahir (namaz, hecc, qurban.a.. ve.s) ve batin (iman, niyyet, tevekkül, ixlas ve.s) söz ve emeller) etmek (dua, nezir, şefaet, and içmek ve s. Allahın qadir olduğu şeyleri ve Allaha aid olan işleri-övlad vermek, ruzi, bağışlanma istemek ve s.) ve bu emeli etmeyin tehlükeli olmasını sizlere Quran ve Peyğemberin sallallahu aleyhi ve sellem sehih hedislerine esaslanaraq sübut ve delillerle besiret üzre açıqlamaqdır. Övliyalar - möminler, resullar, onlara yaxşı işlerde tabe olanlar, teqva ehli, iman ehlidirler. Onlar Allaha ve resuluna itaet edirler, ona asi olmaqdan daima qorxurlar. Peyğember sallallahu aleyhi ve sellem övliyaların seyyidlerin başda gelenidir. Hezret Eli Allah ondan razı olsun, onun övladları İmam Huseyin ve İmam Hesen Allah onların her ikisinden de razı olsun Cennet genclerinin Seyyidleri (Başçıları) Allah tealanın övliyalarıdır. Ereb, qeyri-ereb, ağ-qara, varlı-kasıb, hakim-mehkum, qadın-kişi olsun, ferq etmez, Allahdan lazımınca qorxan kesler övliyadırlar (Allahın dostlarıdırar). Buna delil Allah tealanın bu sözüdür:

“Bilin ki, Allahın dostlarının heç bir qorxusu yoxdur ve onlar qem-qüsse görmezler. O kesler ki, iman getirmiş ve pis emellerden çekinmişler”. (Yunus, 62-63).

Onlar ele keslerdirler ki, Allaha ve resuluna itaet edirler, Onun qezebine gelmekden, Onu qezeblendirmekden qorxurlar, Allahın haqqını (İbadeti yalnız ona etmek) verirler, Allah tealanın qadağan etdiyi şeylerden çekinirler. Mehz onlar Allahın dostlarıdırlar. Allah teala onları bu ayede xatırladır:“Allahın dostları (övliyaları) yalnız Allahdan qorxub pis emellerden çekinenlerdir”. (Enfel, 34)

Peyğemberin sallallahu aleyhi ve sellem


[1] 2 3 ... 13 >>

Şerhler:
___Facebook___ [OFF] (07.08.2014 / 16:31)
selefi hedisleri deyende ki ehli sunne hedisleridideeee:)))))gulmeli danisirsan eeeee)))))
TEVVABUN [OFF] (07.08.2014 / 11:42)
Sen saxta selefi hedisleri yazmisan.Burda bezi insanlar senin neyi teblig etdiyini anlamaya biler,amma cavab verenlerde tapilar!...
___Facebook___ [OFF] (07.08.2014 / 10:50)
Vahabi nedi basa dusmedim)))Quran ayeleri yazmag,Peygemberin hedislerini yazmag ve insanlara butlerden,pirlerden,seyidlerden komey istemeyin demey vahabiliydi)cox gulmeli danisdin eeeee)))
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6995 / 968