canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
(mövlud günü münasibeti ile)

Zilqede ayının 11-de (bu il sentyabrın 7-de) imam Rzanın (e) mövlud günüdür. Bu münasibetle imamın bezi hedislerini oxucuların diqqetine çatdırırıq.



“Çalışın ki, vaxtınızı dörd hisseye bölesiniz. Vaxtın bir hissesini Allahla minacat (ibadet ve dua) üçün ayırın. Bir hissesini dolanışığa (işleyib pul qazanmağa) hesr edin. Vaxtın bir hissesinde eyiblerinizi size deyen ve ürekden sizinle semimi olan dostlarla ünsiyyet qurun. Qalan bir hisseni ise (halal) lezzetlere hesr edin. Hemin bu vaxtda qalan üç vaxtın işlerini görmek üçün qüvve toplayın”.

“Dininden ötrü dünyasını ve dünyasından ötrü dinini terk eden adam bizden deyil”.

“Kim möminin qelbini kederden temizlese, Allah da qiyamet gününde onun qelbini kederden temizleyer”.

“Kim Allahdan yardım istese, amma özü meqsedi uğrunda çalışmasa, öz-özünü mesxereye qoymuş kimidir”.

“Kim bir feqir müselmanla görüşende varlı ile görüşdüyünden ferqli şekilde salam verse, Allah qiyamet gününde onu qezebli halda qarşılayar”.

“Kim medesinin ağrımasını istemirse, yemek yeyerken su içmesin”.

“Allah faydası ve mesleheti olmayan heç bir yemeyi ve içkini halal etmeyib. Zerer, ölüm ve fesada sebeb olmayan heç bir yemeyi ve içkini de haram qılmayıb. Xeyirli olan ve bedeni qüvvetlendiren her şey halaldır”.

“Acıyanda ye, susuyanda iç, sidik eziyyet verende rahatlan, ehtiyac duyanda cinsi elaqede ol, yuxun gelende yat. Bunlar bedeni sağlam saxlayan amillerdir”.

“Bismillahir-Rehmanir-Rehim” ayesinin Allahın ismi-ezemine yaxınlığı gözün qarasının (bebeyinin) ağına yaxınlığından daha çoxdur”.

“Bir nefer Peyğemberin yanına gelib dedi: “Ey Allahın Resulu! Mene ele bir xasiyyet öyret ki, onunla dünya ve axiretin xeyri cemlenmiş olsun”. Peyğember cavab verdi: “Yalan danışma”.

“Teeccüb edirem o adama ki, öz malı ile qul alıb azad edir, amma gözel exlaqla azad insanları almır (yeni öz exlaqı ile insanların könlnü ele almır)”.

“Tevekkülün hüdudu odur ki, Allahdan savayı heç neden qorxmayasan”.

“Tevazönün


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6996 / 907