canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SEVMEK CESARETDİR

Sevgi cesaretdir! Sevenden sevgisini sübut üçün cesaret isteyer.
Sevgi fedakarlıqdır! Sevenden sevgisi üçün sevdiklerinden feda etmesini isteyer.
Sevgi paylaşmaqdır! Sevenden sevgi sedeqesi umar.
En sonunda sevgi heyatdır! Sevenin sevdiyini yaratmasıdır... Sevdiyinin yaşaya bileceyi heyatı ona vermesidir...
Sevginin en böyük müellimi Allah, en böyük telebesi Onun Resulları, en böyük telim kitabı ise Qurandır. Mehz bu telim kitabında uca Yaradan quluna sevgi dersi öyredir: ona cesareti, fedakarlığı, paylaşmağı... öyredir.
Yaradan sevir ve sevdiyini yaradır. O, hele yox iken onu sevir, onu sevgi ile yaradır, ona Öz ruhundan üfürür ve ona heyat verir.

Yaradan sevir ve Onu sevenlerin sevgi hekayelerini Öz müqeddes Kitabında anaraq gelecek mezunlara nümune gösterir:

Sevgi - Hezreti Nuh kimi tufan qarşısına iman çıxarmaqdı.Sevgi - Hezreti İbrahim kimi can, mal, övlad feda etmekdi. Qurban vermenin en uca zirvesine yüksele bilmekdi. Sevgi - Ateşe atılmağı bacarmaqdı. Yanmamaq üçün deyil, yanmaq üçün ateşe könüllü girmekdir. Sevgi, - Ateş qarşısına İMAN çıxartmaqdı.Sevgi - Hezreti İsmayıl kimi Canana can feda etmek cesaretdir. Sevgi - Zem-zemine qovuşmaq üçün Hezreti Hecer kimi teslim olmaqdı. Sefa ile Merva arasında qaçışdır. Qovuşacağını bilerek sevgiye doğru yürümekdi. Sevgi - Ali İbrahim ve Ali İmran kimi olub alemlere nümune olan bir aile modelinin temel daşları olmaqdı. Sevgi - Hezreti Yusif kimi zindana salınmaq tehlükesi olsa bele, dünya adlı Züleyxaya arxa çevirmekdir. Sevgi - Denizi yara bilmek üçün Hezreti Musa kimi imana sahib olmaqdı. Sevgi - Hezreti Asya olub Fironuna müharibe elan ede bilmekdi.Sevgi - Hezreti Eyyub kimi belanı severek qebul etmekdi. Sevgi - Hezreti Yunus kimi balıq qarnında olsa da bele, secde etmeyi bacarmaqdı. Sevgi - Hanne kimi ana olmaqdı. Betninde hele heç doğulmamış körpesini Allaha bir teşekkür borcu olaraq qurban vermek cesaretidir. Sevgi - Hezreti Meryem kimi ruku ve secde edenlerle birlikde eyilmekdi. Çünki, bu eyilmeyi


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6998 / 403