canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
(Qedir-Xüm bayramı münasibeti ile)

İslam tarixinin en parlaq sehifelerinden sayılan Qefir-Xüm olayına bütün dövrlerde müracietler olmuş ve bu hadiseye istinadlar edilmişdir. Saytımızda Hezret Elinin (e) bu hadiseni xatırlatması ve öz haqqını sübut etmek üçün ona istinad etmesi haqqında melumat vermişdik (http://az.islam.az/article/a-151.html). Elece de, Şeyx Müfidin Qedir-Xüm hedisine müracieti haqqında da maraqlı bir ehvalatı oxucularla bölüşmüşdük (http://az.islam.az/news/a-11507.html).

Bir daha qeyd edirik ki, hem İslam müqeddesleri, hem de meşhur sehabeler, alimler ve tedqiqatçılar Qedir-Xüm heqiqetini döne-döne xatırlatmış ve öz fikirlerini sübuta yetirmek üçün ona döne-döne istinad etmişler. Her iki dünya qadınlarının xanımı Hezret Fatimeyi-Zehra (e) da Qedir-Xüm hadisesinin tehliline mükemmel şekilde yanaşmağı bacarmışdır. Aşağıda Hezret Zehranın (e) Qedir-Xüm hadisesine verdiyi gözel tehlili diqqetinize teqdim edirik:

Sehabe Mahmud ibn Lübeyd revayet edir ki, Mühemmed Peyğemberin (s) vafetından sonra Hezret Fatime (e) şehidlerin ve Hezret Hemzenin mezarı üstüne geder, orada ağlayardı. Bir gün men de Hemzenin qebri üstüne getdim. Gördüm ki, Fatime (e) orada ağlayır. Men kenara çekilib gözledim ki, ağlayıb sakit olsun. Sonra yaxınlaşıb salam verdim, söyledim: “Ey qadınların seyyidesi! Vallahi, sizin ağlamağınız qelbimizin tellerini qırır (yeni bizi hedsiz tesirlendirir)”. Fatime (e) buyurdu: “Ey Eba Emre! Ağlamağımın yeri var. Çünki mene ataların en yaxşısının, yeni Allahın Resulunun müsibeti üz verib”. Sonra bu şeri oxudu: “Adam ölende, xatiresi azalır (unudulur). Lakin Allaha and olsun ki, atam ölenden sonra xatiresi daha da artıb”.

Men dedim: “Ey menim seyyidem. Üreyimde qalan bir sualı size vermek isteyirem”. Buyurdu: “Sualını ver”. Dedim: “Allahın Resulu vefat etmezden evvel imamet barede Eli haqqında ne ise buyurdumu?” Hezret Fatime (e) cavab verdi: “Teeccüb edirem, meger Ğedir-Xüm gününü unutdunmu?” Dedim: “Doğrudur, bunu bilirem. Amma isteyirem bilem ki, o hezret özü şexsen


[1] 2 >>

Şerhler:
sevgi-sizz [OFF] (02.12.2014 / 23:38)
Lyubimiy bizi ayirsalarda ya staboy Ali
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6998 / 608