canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bir şehid anasından ibret dersi

Bir şehid anasından ibret dersi

Bedr döyüşünde Süraqenin oğlu Harisenin boğazından bir ox deydi ve o, şehid oldu. Onun şehid olması xeberi Medineye çatanda anası ve bacısı menzilden çöle çıxdılar. Anası etrafındakı qadınlara dedi: "And olsun Allaha! Peyğember (s) gelende, ondan oğlumun behiştde, ya cehennemde olduğunu soruşmayınca ağlamayacam. Peyğember (s) gelende ondan soruşacam, eger buyursa oğlun cehennemdedir, o qeder ağlayacam ki, göz yaşlarım cehennemin odunu söndürsün ve o qeder nale çekecem ki, sonu bilinmeyecek. Eger buyursa ki, behiştdedir heç vaxt ağlamayacam. Eksine, çox sevinecem”.
Bedr döyüşünden sonra Peyğember (s) Medineye geldi. Harisenin anası o Hezretin (s) hüzuruna gelib erz etdi: "Ey Allahın Resulu! Yaxşı bilirsen ki, men Hariseni çox sevirdim. O menim gözümün işığı idi. Onun şehidlik xeberi mene çatanda ağlamadım ki, sizden soruşum, o behiştdedir, yoxsa cehennemde? Eger cehennem odunda olsa, ağlayıb nale edecem”[color=green\.
Peyğember (s) ona buyurdu: "Behişt bir neçe mertebeden ibaretdir. Senin oğlun firdovse-e`lada, behiştin en yüksek meqamındadır”.
Ana dedi: "Men onun üçün heç vaxt ağlamayacam


Şerhler:
Haminin_Xeyali [OFF] (12.12.2014 / 22:57)
Eladi
Huri_Cahan [OFF] (10.12.2014 / 23:14)
tewekur,ellerine sagliq.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7004 / 1477