canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadına niye hicab vacib buyurulub?

Qadın - gözellik, iffet ve zeriflik menbeyidir. Kişi ise bu gözelliklerden tesirlenen terefdir. Ona göre de İslam, qadınlar üçün hicabı iffet hesab etmiş ve İslami deyerleri qoruyan her xanımın ona emel etmesini vacib buyurmuşdur.
Allahın Resulu (s) Hüccetül-vidada olan zaman bir cavan qadın o Hezrete (e) sual vermek üçün gelir. Fezl ibni Abbas da Peyğemberin (s) yanında idi. Qadın sualını verir ve Peyğember (s) onun sualına cavab veren zaman hiss edir ki, bu ikisi bir-birine baxır. Fezl cavan, yaraşıqlı bir cavan idi. Peyğember (s) eli ile Fezlin üzünü başqa istiqamete çevirir ve buyurur: "Cavan qadın ve cavan kişinin nezerlerinden qorxuram ki, şeytan geler ve onları yolundan azdırar”.
Qurani-Kerimin "Nur” suresinin 31-ci ayesinde qadınların geyimi haqqında melumat verilmiş ve onların hicab bağlamaqları vacib buyurulmuşdur. Eyni zamanda "Ehzab” suresinin 59-cu ayesinde de Peyğember (s) xanımlarının timsalında bütün müselman qadınlarının hicab bağlamağı buyurulmuşdur.
Cabir ibni Abdullah neql edir: "Peyğemberle (s) bir yerde idik ve o Hezret (s) qızı Fatimenin (s.e) evine getmek istedi. Qızının evine çatanda mübarek elleri ile qapını iteleyir ve buyurur: "Esselamu Eleykum!”. Peyğemberin (s) sevimli qızı cavab verir: "Eleyke selam, ya Resulallah!”. Bu zaman Peyğember (s) eve girmek üçün icaze isteyib buyurur: "Men ve menim yanımda olan eve gire bilerikmi?”. Bu zaman Fatime (s.e) buyurdu: "Atacan, başımda bir şey yoxdur”. Allahın Resulu (s) buyurdu: "Libasının elave hisesi ile başını ört”. Peyğember (s) yeniden icaze alır ve Fatime (s.e) soruşur: "Sizinle kim gelib?”. Hezret Peyğember (s) buyurur: "Cabir”. O zaman biz eve girdik. Cabir deyir: "Zehranın (s.e) üzü saralmışdı ve Peyğember (s) ondan soruşur: "Qızım, niye belesen?”. Zehra (s.e) deyir: "Aclıqdandır”. Peyğember (s) dua edir: "Ey acları doyuzduran ve mehsulları emele getiren Allah! Muhemmedin (s) qızı Fatimeni (s.e) doyuzdur”. Cabir neql edir ki, Peyğemberin (s) bu duası yerine yetdi. Onun bu duasından


[1] 2 >>

Şerhler:
yaxacu [OFF] (13.01.2015 / 02:09)
Тесеккурлер Аллах разы олсун гозел мегеледир
*Kardelen* [OFF] (05.01.2015 / 12:03)
Cox sagol Ramin,maraqlidi...
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7033 / 1381