canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hicab haqqinda hedisler...

*Hicab – İmandır
Qüdretli ve Uca Allah hicab haqda buyurarken yalnız mömin qadınlara müraciet edirdi. O deyib: «Mömin qadınlara de ki...» (en-Nur, 31). «...ve möminlerin övretlerine de ki...» (el-Ehzab, 59).
Beni Tamim qebilesinden olan qadınlar möminlerin anası Aişenin (r.a.) yanına nazik paltarlarda geldikde Aişe onlara dedi: "Eger siz möminsinizse bu paltar möminler üçün deyil. Yox eger siz mömin deyilsinizse onda onlardan hezz alın”.

Hicab - Heyadır
Resulullah (s.a.v.) deyib: "Her bir dinin öz xüsusiyyeti var. İslamın xüsusiyyeti– heyadır”
O, hemçinin deyib: "Heya imandandır, iman ise Cennetdedir...”.
Peyğember (s.a.v.) deyib: "Heya ile iman bir-biriyle qırılmaz elaqededir eger bunların birini yox etsen, o birisi özbaşına yox olar”.
Möminlerin anası Aişe (r.a.) bele revayet edirdi: "Men Resulullahın (s.a.v.) ve atamın defn olunduqları eve girende öz üst paltarımı çıxarıb deyerdim: "Bunlar menim erim ve atamdır”. Amma Ömer de burada defn edildikden sonra men eve çarşabla girirdim, çünki Ömerden utanırdım”. Bu onu gösterir ki, hicab qadın xilqetinde olan utancaqlıqla uzlaşır.

Hicab qadının namusunu qoruyur
Hicab hemçinin, arvadına ve ya qızına dikelmiş günahkar baxışları qebul etmeyen normal, sağlam düşünceli kişinin qadının namusunu qorumaq kimi tebii hissleri ile de temamile uzlaşır. Qadın namusunun qorunması ve onun toxunulmazlığı cahiliyyet dövründe de, İslam dövründe de neçe-neçe qanlı konfliktlerin sebebi olmuşdur! Eli (r.a.) demişdir: "Men eşitmişem ki, sizin arvadlarınız topa-topa xaricden gelmiş genc kafir tacirlerin yanına gedir ve bazarlarda onlarla sürtüşürler. Meger bu sizi heç utandırmır?”. Öz arvadının namusunu qorumayan nakişidir!

örtünmek (hicab geymek) Uca ve Qüdretli Allaha, hemçinin Onun Peyğemberine (s.a.v.) itaet demekdir.
Uca Allah Özüne ve Resuluna (s.a.v.) itaet etmeyi hamıya buyurmuşdur: «Allah ve Peyğemberi bir işi hökm etdiyi zaman heç bir mömin kişiye ve qadına öz işlerinde başqa yol seçmek (ayrı cür hereket etmek)


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7035 / 969