canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
7 IBRETLI HEKAYEDEKI 7 EXLAQI NÖQTE.

1. Xeyanetden çekinmek.

Alim ve ariflerden biri bahalı atlardan birine minib sefere çıxır ve bir neferi nale çeken halda görür. Sebebini soruşur ve hemin şexs deyir ki, men elilem ve yol gede bilmirem. Acam ve yolumu itirmişem. Alim atdan düşür ve onu ata mindirir ki, şehere aparsın. Hemin elil atın yüyenini alır ve atı çaparaq ondan uzaqlaşır. Alim feryad çekir ve deyir: "Ey cavan oğlan! Dayan. Atım da, xurcunda olan da senin olsun”. Hemin kişi deyir: "Başa düşmedim. Nece yeni?!”. Alim deyir: "Bu maceranı heç bir yerde neql etme. Çünki heç bir atlı piyadaya ve heç bir sağlam elile yardım etmez”. Cavan atdan düşür ve deyir: "Bu gün senden böyük ders aldım. Bu, elde etmek istediyim servetden de üstündür. Sen heqiqeten böyük alimsen”.

2. Bağışlamağı bacarmaq.

Merhum Şahabadi bezen onu tehqir edib, hörmetsizlik edenlerin cavabını sakit halda vererdi. Alim hemin şexsin cavabını ele verirdi ki, qarşı teref onu eşitmirdi. Alimin oğlu bunun sebebini ondan soruşur ve deyir ki, sizin bu qeder ali meqamınız vardır, bes niye bele edirsiniz? Alim deyir: "Oğlum, men Allahın intiqamını öz gözümle görenden sonra bele etmeyi qerara almışam. Bir gün hamama getmişdim. Suyu üstüme töken zaman bir qederi yanımda olan Pehlevi esgerine deydi. O, meni tehqir etmeye başladı. Men hamının içinde onun cavabını vermek istemedim ve ona göre de onu Allaha tapşırdım. Hamamdan çıxıb evime geldim. Bir saat sonra bir nefer qapıya geldi ve menden hamama getmeyimi xahiş etdi. Men hamama gelende gördüm ki, hemin esger pillekenden yıxılıb ve dili tutulub. Menim el ve ayağıma düşdü ki, dua edim ve men de onun üçün dua etdim. Bu zaman dili açıldı. O günden beri her kim meni tehqir edir, yavaşca özüm cavabını vermeye çalışıram. Çünki Allahın intiqamından qorxuram. Axı, Allah böyük intiqam alandır”.



3. Eger başında beyin varsa, zülm etmezsen.

Bir gün yolçulardan biri bir bağın yanından keçirmiş ve bağın içinde bir müqevva görür. Yolçu ondan soruşur: "Senin üreyin heç sıxılmır? "Müqevva


[1] 2 3 >>

Şerhler:
*Kardelen* [OFF] (09.02.2015 / 16:23)
Twk.7si de maraqlidi...
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7047 / 567