canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
"Muddesir" ve "Qiyamet" suresi

"Muddessir” suresi

İmam Baqir (e) buyurdu: Bir kes vacibi namazlarında Muddessir suresini oxusa, Allahın haqqı vardır ki, onu, Resulu (s.e.v.v) ile qonşu etsin, onun derecesinde ki, o olacaqdır. Dünyada yaşadığı müddetde heç vaxt bedbextlik ona üz vermez, inşellaah.

Allahın Resulu (s.e.v.v) buyurdu: Her kes Müddessir suresini oxusa, Mehemmedi (s.e.v.v) (meni) Mekkede tesdiq ve tekzib edenlerin sayı qeder on hesene ona veriler.

Bu sureni oxumağı davam etdirmek her haceti qebul etdirer. Eger Qari (Qur`an oxuyan) Qur`nı ezber etmekden ötrü oxusa, Qur`anı ezber eder.

"Qiyamet” suresi

İmam Baqir (e) buyurdu: Bir kes "La uqsimu" (Qiyamet) suresini oxumağı davam etdirib, ona emel etse, Allah onu qebirden Resulu (s.e.v.v) ile çox gözel çöhrede qaldırar. Ona müæde ve muştuluq verer, üzüne tebessüm edib axırda onu sirat körpüsünden ve mizan tereziden keçirer.

Allahın Resulu (s.e.v.v) buyurdu: Her kes Qiyamet suresini oxusa, Qiyametde men ve Cebrail (e) onun üçün şehadet vererik ki, heqiqeten o Qiyamet gününe iman getirmişdir. Çöhresi başqasının sifetinden çox gözel olan halda geler.

Bu sureni oxumaq qelbin qüvvetlenmesine sebeb olar.

Hezret Sadiq (e) buyurdu: Qiyamet suresini oxumaq qelbi kövrelder, insanı iffetli olmağa celb edib onu günahdan qoruyar. Her kes onu oxusa, padşahdan qorxmaz. Gece ve gündüz belalardan qorunar.

İmam Baqir (e) buyurdu: Her bir şeyin baharı vardır, Qur`anın baharı ise mübarek Ramazan ayıdır.

Yeni il tehvil olanda belalardan qorunmaq, ve salamatlıq üçün bu yeddi salamı müşk zeferanla çini kasaya yazıb, yağış suyu ile içsin.

1-Bismillahir-rehmanir-rehim. Selamun ela Nuhin filalemin. (Essaffat-79)

2-Selamun qevlen min rebbin rehim (Yasin-58)

3-Selamun ela Musa ve Harun (Essaffat –109)

4-Selamun ela Musa ve Harun (Essaffat-120)

5-Selamun ela ali Yasin. (Essaffat-130)

6-Selamun eleykum tibtum fedxuluha xalidin.(Zumer-73).

7-Selamun hiye hetta metleil fecr. (Qedr-5).


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7048 / 371