canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Gozlerimizi qoruyaq

Gözleri qorumağın 5 vacib qaydası:


1.Kompüter istifade ederken fasile verin.

Kompüter gözlerinize zerer vermez, amma göz yorğunluğu ve quruluğuna sebeb ola biler. 20/20/20 qaydasına emel edin. Yeni 20 deqiqeden bir, 20 saniye müddet ile 20 feet (texminen 6 metr) uzağa baxmağa çalışın. Bundan elave, monitorunuzu üst kenarı göz seviyyesinde olacaq şekilde texminen 50-60 sm uzağınıza yerleşdirin.

2.Gün eyneyi yalnız aksesuar deyildir.

Güneş deriniz kimi gözlerinize de zerer vere biler. Katarakt xesteliyinin meydana gelmesini süretlendirdiyi kimi, güneş şüaları sarı nöqte xesteliyine da sebeb ola biler. Bundan elave, allergik şikayetlerinizin artmasının esas sebelerinden biri mehz güneş şüalarıdır. Çölde olduğunuz günlerde hava buludlu bele olsa gün eyneyi istifade edin.

3.Gözlerinizin sağlamlığı üçün düzgün qidalanın.

Sitrus bitkileri, tünd yaşıl yarpaqlı terevezler, lobya, noxud, yağsız qırmızı et ve denli bitkiler kimi hezim prosesine kömekçi olan qidalar ürek üçün faydalı olduğu qeder göz sağlamlığınız üçün de yararlıdır. Eyni zamanda kök, balıq, üzüm, soğan ve sarımsaq gözlerinizin sağlamlığı üçün kömekçi qidalardır. Sarı nöqte xesteliyinin qarşısını almaq üçün ispanaq, pomidor ve qarağat kimi qidalar ile yanaşı, C, E ve A vitaminleri, maqnezium, selenium, sink kimi mineralları ehtiva eden qidalar da istehlak ede bilersiniz.

4.Gözlerinizdeki problemlere laqeyd yanaşmayın.

Gözlerinizde qaşıntı ve ya qırmızılıq varsa soyuq kompres, antiallergik göz damlalarından istifade edin. Gözünüze qum qaçmış kimi hiss edirsinizse gözlerinizi temiz su ve ya gözyaşı damlası ile durulayın. Gözlerinizde ağrı, şişme, işığa hessaslıq kimi deyişiklikler hiss etdikde mütleq göz hekimine müraciet edin.

5.Linzalarınızın temizliyine diqqet yetirin.

Linzaları istifade etmezden evvel ellerinizi sabunla yuyun. Göz hekiminiz terefinden tesdiq edilmiş damla ve mehlullar istifade edin. Linzaları yatmazdan evvel her axşam çıxarın ve istifade xüsusiyyetlerine göre


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6814 / 694