canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
" Sedeqenin Faydalari "

1. Allahın qula olan qezebini aparar.
2. İnsanın xetalarını yuyar. Hedis: “Peyğember sallallahu aleyhi vessellem buyurur: Su odu söndürdüyü kimi sedeqler de xetaları söndürür/yuyur/aparır.”
3. Cehennem odundan qorunmaq üçün en böyük sebeblerdendir.
4. Qiyamet günü Allahın xelq etdiyi kölgenin altında olacaqsan. Hedis: Qiyamet günü güneş yaxınlaşanda 7 nefer Allahın xelq etdiyi kölgenin altında olacaqdır. Onlardan biri de sağ eli verdiyini sol eli bilmeyen şexsdir.
5. Bedende olan xesteliklere qarşı en böyük dermandır. Hedis: “Peyğember sallallahu aleyhi vessellem buyurur: Xesteliyinizi sedeqe ile müalice edin.”
6. Qelb xesteliklerinin dermanıdır. Hedis: “Bir gün bir kişi gelir peyğember sallallahu aleyhi vessellemin yanına ve qelbinin narahatlığından şikayet etdi. Peyğember sallallahu aleyhi vessellem ona dedi ki, eger qelbinin rahat olmasını isteyirsense onda miskine yemek ver ve yetimin başını sığalla.” Ehmed.
7. Başa gele bilecek belaların qarşısının alınmasına sebebdir.
8. Melekler sedeqe verene dua edir ki, ya Rabbi onun malını artır.
9. Mala bereket verir ve çoxalmasına sebeb olur. 10. Xerclenen maldan en çox verdiyi sedeqeden savab qalacaq. Qiyamet günü onun savabını göreceksen. “Onların doğru yola gelmesi sene aid deyildir. Yalnız Allah istediyi şexsi doğru yola yöneldir. Xerclediyiniz her bir sedeqe özünüz üçündür. Siz onu ancaq Allahın Üzünü dilediyinize göre serf edirsiniz. Malınızdan Allah yolunda ne xercleseniz, evezi size tam veriler ve size zülm edilmez.” Beqere 272
11. Savabların artmasına böyük sebebdir.


Şerhler:
ceza12 [OFF] (01.03.2015 / 03:00)
Sedeqenin ne oldugunu Bildim ALLAH RAZI OLSUN
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7060 / 1167