canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
evlenmeye icaze verilmeyen qadınlar

Qurani Kerimin Nisa suresinin 22 ve 23-cü ayesinde evlenmeye icaze verilmeyen qadınlar haqqında söhbet açılır. Bildirilir ki, atalarınızın evlenmiş olduğu qadınlarla evlenmeyin! Yalnız keçmişde (Cahiliyyet dövründe) olan bu cür işler müstesnadır. Elbette, bu çox çirkin, iyrenc işdir ve (Allahın qezebine sebeb olan) pis bir yoldur!
Qeyd olunur ki, size analarınız, qızlarınız, bacılarınız, bibileriniz, xalalarınız, qardaş ve bacılarınızın qızları, süd analarınız, süd bacılarınız, arvadlarınızın anaları ve yaxınlıq etdiyiniz qadınlarınızın himayenizde olan qızları (ögey qızlarınız) ile evlenmek haram edildi. Cinsi elaqede olmadığınız qadınlarınızın qızları ile evlenmek ise sizin üçün günah deyil. Öz belinizden gelen oğullarınızın arvadları ile evlenmek ve iki bacını birlikde almaq da size haramdır. Yalnız keçmişde (Cahiliyyet dövründe) olan bu cür işler müstesnadır.

Kişiye nikahı ebedi olaraq haram olan qadınlar bu şekilde tesnif olunub:
1. Analar ve neneler. İster nikahlı bir evlenmeden, ister zinadan meydana gelmiş olsa bele bir kişi anası ve nenesi ile esla evlene bilmez.
2. Qızlar. Bura bir kişinin öz qızı, oğlunun qızı ve ya qızının qızı daxildir. Nikahlı bir evlenmeden dünyaya gelen qız, atasına haram olduğu kimi, zinadan doğan qız da atasına haramdır.
3. Bacılar. İster ana ve ata bir olan, isterse de ata ve ya ana bir olan bacı olsun, qardaşı ile evlene bilmez.
4. Bibiler. Ana ve ata bir, isterse de ana ve ya ata bir olan bibilerle evlenmek qadağandır.
5. Xalalar. Bir kişi ister ana ve ata bir, isterse de sadece ana ve ya ata bir olsun xala ile esla evlene bilmez.
6. Qardaşın qızları. İster ana ve ata bir, ister sadece ana ve ya sadece ata bir olsun, bir kişinin qardaşı qızı ile evlenmesi qeti haramdır. Yeri gelmişken, bu kişi qadının emisidir.
7. Bacı qızı. Ana ve ata bir, ana ve ya sadece ata terefinden olsun, bir kişinin bacısı qızı ile evlenmesi haramdır. Çünki, bu kişi sözügedeın qadının dayısıdır.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7068 / 1079