canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Quran baxımından hezret Mehdinin (e) varlığı

Sual: “Qedr” suresinin ayeleri imam Mehdinin (e) vücudunu tesdiqleyirmi?
Cavab: “Qedr” surelerinde bildirilir ki, melekler her ilin qedr gecesi yere enirler.
“Biz onu (Quranı) qedr gecesinde nazil etdik. Sen ne bilirsen ki, qedr gecesi nedir?! Qedr gecesi min aydan üstündür. Melekler ve ruh hemin gece Rebbinin izni ile her işden ötrü nazil olar. Bu gece sübh ağartısınadek salamatlıqdır.” (“Qedr”, 1-5.)
“Duxan” suresinde de bu meseleye işare olunur: “Ha, mim. And olsun bu aydın kitaba ki, biz onu bereketli bir gecede nazil etdik. Biz daim qorxudan olmuşuq. Hemin gece her bir iş hikmet esasında tenzim (tedbir) olar.” (“Duxan”, 1-4.)
Ramazan ayı qiyamet gününedek tekrarlanar. Qedr gecesi de qiyamete qeder davam edesidir. Demek, meleklerin ve ruhun gelişi de her qedr gecesi tekrarlanır. Bele bir sual yaranır: “Her qedr gecesi yere enen melekler ve ruh hezret Peyğemberden (s) sonra kime nazil olur? Diqqetle araşdırdıqda görürük ki, her bir dövrde kamil ve mesum imam olmalıdır ki, melekler ve ruh ona nazil olsun. İmam Baqir (e) buyurur: “Ey şieler! “İnna enzelnahu” suresine sarılsanız, qalib geleceksiniz. And olsun Allaha ki, bu sure, peyğemberden sonra Allahın höcceti üçündür. Bu sure, heqiqeten, sizin dininizin tesdiqi, bizim elmimizin nehayetidir. Ey şieler! “Ha, mim, vel kitabil-mubin” ayesi haqqında danışın. Çünki bu ayeler peyğemberden sonrakı emr sahiblerinә aiddir…” (“Kafi”, c. 1, s. 249.)
Başqa bir meqamda İmam (ә) buyurur: “And olsun Allaha, heqiqeten, qedr gecesini tesdiq eden şexs bize aid elmden elde eder…” (Hemin menbe, s. 252, 253.)
Hezret Eli (e) ibn Abbasa buyurur: “Heqiqeten, her ilin qedr gecesi var. Hemin gece bir ilin işleri nazil olar. (Bir ilde baş verecek işler müeyyenleşer.) Onun üçün peyğemberden sonra vәliler var.” İbn Abbas deyir: Erz etdim ki, onlar kimlerdir? Hezret buyurdu: “Men ve menden olan on bir övladım hamısı imam ve müheddisdir.” (Hemin menbe, c. 1, s. 247, 248.)
Hezret Peyğember (s) sehabelerine buyurmuşdur: “Qedr gecesine


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7059 / 1231