canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ananın halallıgı

Bir hedisde bele revayet edilir. Peygemberimiz ( s ) bir gün eshabı ile oturub söhbet edirdi . Bir qadın telaşla ve heyacanla Peygember ( s ) yaxınlaşdı. Hal hazırda heyat yoldaşım öküm yatagındadır. Yanında kelmeyi şehadeti demeyime başa düşür ama özü demeye çalışsada heçcür alınmır. Men heyat yoldaşımın imansız öleceyinden qorxuram ve bu meselede sizden kömek isdeyirem.
Peygemberimiz ( s ) qadından soruşur : Heyat yoldaşın saglıgında her hansı bir pislik edibmi? Qadın heyat yoldaşının heç bir pislik etmediyinin .namaz qılıb ibadetlerini qüsursuz yerine yetirdiyini deyir.
Peygember ( s ) soruşur : Heyat yoldaşınızın yaxınlarından kimi var?
Qadın qoca bir anası var dediyinde Resulallah derhal onu yanına çagırtdırır ve qoca anadan soruşur:
Oglun seninle nece refdar edirdi oglundan razısanmı? Qoca ana cavabında ey Resulum oglum evlenene qeder menimle yaxşı refdar edirdi. Evlenenden sonra ise xanımını dinleyib menimle pis refdar etdi hetda evinide ayırdı . Mende onun bu hereketinden üzüldümAllahın Resulu oglunun ölüm ayagında oldugunu ve halallıq vermezse cehennem ezabı çekeceyini anaya desede . Ana razılaşmadı. Peygember qadının analıq şefqetini oyatmaqçün . Mene biraz odun getirin deyir.
Allahın Resulu .qadına , oglunu yandıracagam deyir . Sabah cehennem odunda yanmaqdasa ele ezabını burda çeksin yaxşı olar. Deyende . Qadın aglayaraq deyir oglumun gözümün önünde yanataq ezab çekmesine döze bilmerem deyir ve haqqını hallal edirem ey Allahın Resulu.
Allahın Resulu Bilal Şebiye get bax gör ogulun veziyet necedi deye müraciet edir . Bikal ogukun yanına gelib kelmeyi şehadeti tekrar edir ve ogulun dili açılıb birden " LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDİN RESULULLAH " dehib ruhunu Allaha teslim edir.


Şerhler:
DİN@R@***@@@ [OFF] (02.03.2015 / 14:12)
Amin
ceza12 [OFF] (02.03.2015 / 14:04)
ALLAH bizede imanli olun nesib elesin amin
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7072 / 845