canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ZİKR

Hezret Peyğember (s) qızı hezret Zehraya (e) her namazdan sonra ve yatan zaman demek üçün zikr ve dualar öyredib. O zikrler, "hezret Zehra zikri" adı ile meşhurdur.
Elame Meclisi deyir: İster şielerden, isterse de qeyri-şielerden neql olunan hedislere esasen bu zikrin şeri olma sebebi budur:
Emirelmöminin Eli (e) buyurur: "Men hezret Fatimenin (e) ev işlerinde zehmet ve çetinliyini görürdüm. Bir terefden de xeberdar idim ki, hezret Peyğembere (s) döyüş qenimeti olaraq esirler getirmişler.

Hezret Fatimeye (e) dedim: Niye atanın yanına getmirsen ve ondan işlerinde sene kömek etmek üçün xidmetçi istemirsen ki, işlerin bir az azalsın? O, peyğemberin (s) yanına getdi. Amma gördü ki, bir deste camaat onun hüzurunda oturub. Xanım Fatime (e) öz xahişini demeden qayıtdı. Hezret peyğember (s) bildi ki, Fatime (e) ehemiyyetli bir iş üçün gelmişdi. Seherisi gün sübh vaxtı hezret Fatimenin (e) evine geldi ve dünen gelmesinin sebebini soruşdu. O hezret öz meseleni demeye utandı. Men Peyğembere (s) dedim: Bilirsiniz ki, su getirmek, un üyütmek (el deyirmanı ile), ev süpürmek kimi ki ev işleri çoxdur ve onu çox narahat edir. Men Fatimeye (e) dedim ki, sizin yanınıza gelsin ve sizden bir xidmetçi istesin ki, bir az onun zehmetleri azalsın.
Hezret peyğember (s) buyurdu: Ey Fatime seni xidmetçiden yaxşı bir şeyle tanış edim?
(İbn Hecer Qestelani “İrşadus-sari” kitabi, cild 6, seh 117- de deyir: İbn Teymiyye bu zikr barede demişdir: her kes mütamadi şekilde yatan zaman bu zikri dese, eziyyet ve çetinlikler ona yetişmez. çünki Fatime (Allah ondan razi olsun) ev işlerinin çetinliklerinden o peyğembere şikayet etdi ve peyğember (sellellahu eleyhi ve alihi ve sellem) xanimi bu zikre hevale etdi. Eyyaz demişdir: peyğemberin cümlesindeki "daha üstün" sözünün menasi budur ki, axiret emelleri dünya işlerinden daha üstündür.)
Dedi: beli, ey Allahın resulu (s). hezret bu meşhur zikri ona öyretdi ki, yatarken ve her namazdan sonra oxusun.
Bu zikr barede mesum Ehli-beytden (e) neql


[1] 2 >>

Şerhler:
DİN@R@***@@@ [OFF] (03.03.2015 / 13:52)
Cümləmizden Amin
ceza12 [OFF] (03.03.2015 / 08:35)
ALLAH Razi olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7079 / 727