canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Virus !!!!!

İnternetde bu kelmelere diqqet edin,onlar çox tehlükeli ola biler.

Axtarış zamanı bezi sözlerden istifade etmek virus tehlükesini artırır. İnternetde her hansı bir axtarış zamanı “music” (musiqi), “download” (yükleme) ve ya “free” (pulsuz) kimi kelmelerden istifade etmek virus tehlükesini artırır.

Bu barede ABŞ-dakı bir antivirus proqramı şirketi melumat verib. Şirket 5 böyük axtarış müherrikinde - “Google”, “Yahoo”, “Live”, “AOL” ve “Ask”da 2600 en populyar sözü inceleyerek ve 413.000 veb-sehifeni analiz ederek internetin en tehlükeli kelmelerini tesbit etmişdir. “Free”, “music”, “download” kelmeleri ile aparılan axtarışların zererli proqram riskini artırdığını açıqlayan mütexessisler, axtarış yerine qeyd edilen sözleri yazmağın internetde axtarış edenlerin virus riskini yüzde 20 faiz artırmasına sebeb olduğunu bildiribler.

Mütexessisler “Screen saver” (ekran qoruyucusu), “free games” (pulsuz oyunlar), “work from home” (evden çalışma), “olympics” (olimpiadalar), “videos” (videolar), “celebrities” (meşhurlar), “music” (musiqi) ve “news” (xeberler) kateqoriyalarının da en yüksek virus riskine malik olduğunu üze çıxarıblar. Bundan başqa, “word unscrambler” (kelme şifrini açan), “lyrics” (mahnı sözleri), “game cheats” (oyun ipucları ve ya açarları), “free ringtones” (pulsuz mobil melodiyalar) ve s. sözler de en tehlükeli axtarış kelmeleri arasında yer alır.

Sonda qeyd edek ki, sadalanan kelmelersiz interneti tesevvür etmek mümkün olmasa da, çalışın internetden istifade zamanı bu sözlerden az istifade edin.


Şerhler:
Lyaka*** [OFF] (24.03.2015 / 00:54)
Tesekkur
Lyaka*** [OFF] (24.03.2015 / 00:53)
Tesekkur
ceza12 [OFF] (22.03.2015 / 15:06)
Oldu
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7161 / 1196