canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yaxşılıq Etmeyin Deyeri

*** Qurani-Kerim buyurur: “Eger yaxşılıq etseniz, özünüze yaxşılıq edirsiniz, eger pislik etseniz, özünüze pislik edirsiniz. {İsra suresi, aye 7}

*** Peyğember (s.e.a.s.) buyurur: “Yaxşılığı qelbin nuru, üzün zineti ve işin qüvvesi, günahı ise qelbin qarası, işin ezifliyi ve üzün eybecerliyi gördüm.

*** İmam Sadiq (e.) buyurur: “Mömin bir yaxşı iş görerse, Allah-Teala onun her yaxşı emelini yeddi yüz defe artırar ve bu Allah-Tealanın kelamıdır ki, “Allah-Teala istediyi kes üçün artırar.

*** Qurani-Kerim buyurur: “Heqiqeten Allah-Teala edaletli olmağı, yaxşılığı, qohum eqrebaya bexşiş vermeyi emr ve çetinlikleri, pislik ve zülmü qadağan edir... {Nehl suresi, aye 90}

*** Emir-el-Möminin Eli (e.) buyurur: “Yaxşılıq etmekle qelblr ele alınar.

*** Emir-el-Möminin Eli (e.) buyurur: “Bendelere yaxşılıq etmek o biri dünya üçün ne gözel azuqedir.”

*** Peyğember (s.e.a.s.) buyurur: “Sene pislik edene yaxşılıq et.

*** Qurani-Kerim buyurur: “Her kes bir yaxşı iş görerse, ona 10 defe artıq mükafat veriler. Her kes bir pis iş görerse, o qeder de ceza görer ve onlara zülm olunmaz. {Enam suresi, aye 160}

*** Emir-el-Möminin Eli (e.) buyurur: “Yaxşılıq etmek ebedi ehtiyatdır. (Yeni, hemişe qalandır ve yaxud da hemişelik ebedi olan Qiyamet gününün ehtiyatıdır).

*** İmam Cavad (e.) buyurur: “Yaxşılıq edenler yaxşılıq etmeye, ona ehtiyacı olanlardan daha çox möhtacdırlar. Çünki, o yaxşılığın mükafatı, fexri ve yaxşı adı o yaxşılığı edene qalar ve yeni kim yaxşılıq ederse, ilk növbede özüne etmiş olur. Buna göre de özüne etdiyi yaxşılığa göre başqalarından teşekkür istememelidir.”

*** Emir-el-Möminin Eli (e.) buyurur: “Sene yaxşılıq olunduqda onu yada sal, sen kimese yaxşılıq etdikde ise onu yaddan çıxart!

*** Peyğember (s.e.a.s.) buyurur: “Heç bir yaxşı emeli aşağı tutma. Hetta qardaşınla gülerüz temasda olmaq (kimi emel) olsa bele!


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7096 / 1220