canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sen Pisliyi yaxşılıqla def et !!!!!

Yaxşılıqla pislik eyni ola bilmez. Sen (pisliyi) yaxşılıqla def et! O zaman seninle edavet aparan kimse sanki yaxın bir dost olar.
(Fussilet suresi, 34)

Ayede bildirildiyi kimi, Quran exlaqında daima en gözel davranış hedeflenir. Meselen, danışarken Allahın “Qullarıma de ki, en gözel sözleri danışsınlar... (İsra suresi, 53)” ayesine uyğun olaraq en gözel sözden istifade edilir. Uca Allah pisliye yaxşlıqla cavab vermeyi, gözel şeye ise daha gözel terzde qarşılıq vermeyi yaxşı exlaqi xüsusiyyet kimi bildirmişdir. Quranda Allah salama evvelce daha gözel terzde ve ya eynile qarşılıq vermeyi bele buyurur:

Biri sizinle salamlaşdığı zaman siz onun salamını daha böyük ehtiramla alın ve ya (verilen salamı olduğu kimi) qaytarın! Heqiqeten, Allah her şeyin haqq-hesabını çekendir.
(Nisa suresi, 86)

Bu Quran ayelerinde bildirildiyi kimi, möminler qarşılarındakı insanı hemişe gözel exlaqla ve gözel sözle doğru yola devet ederler. Tolerant ve edaletli davranar, kobud üslubdan çekinerler. Çünki ancaq Allah rizası üçün yaşayan möminler gözel exlaqın Allahın iznile qarşılarındakı insanın vicdanına tesir edeceyini bilirler


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7096 / 1228