canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ölüm son deyil başlangıcdır

Bezi adamlar ise axiret inancları olduğunu demelerine baxmayaraq, yene de ölen adamın arxasından ağlamağı ve kederlenmeyi normal qarşılayırlar. Halbuki Allahın edaleti sonsuzdur. Ölen adam Rebbimize hesab verecek ve dünyada etdiyi her şeyin qarşılığını misli qeder alacaq. Bu sebebden Allaha ve axiret gününe inanan, dünya heyatında Rebbimizin istediyi kimi heyat yaşayan her insan üçün ölüm sonsuz gözellikdeki bir heyatın qapısıdır. İman edenler üçün ölüm ebedi qurtuluşun başlanğıcıdır. Ancaq dünyada lovğalanan, axireti inkar eden, Allaha hesab vereceyini gözardı eden cahil insanlar üçün ölüm sonsuz ezabın qapısıdır. Buna göre bu insanların ölümü xeyir olaraq deyerlendirmesi mümkün deyil.

Möminin ölümü ile qarşılaşan diger möminlerin gösterdikleri exlaq cahil exlaqından ve hereketlerinden çox ferqlenir.Çünkü cahiliyye inancına göre ola bilen en pis hadise olaraq deyerlendirilen ölümü, mömin Allahın aşağıdakı ayesine esasen deyerlendirir:

Eger Allah yolunda öldürüler ve ya ölersinizse, Allahın sizi bağışlaması ve rehm etmesi şübhesiz ki, topladıqları şeylerden daha xeyirlidir.
( Ali-İmran suresi, 157Bu ayede de göründüyü kimi, möminlerin heyatları kimi ölümleri de xeyirlidir. Xüsusen de Allah yolunda ölen möminler üçün Allah qatında xüsusi derece var. Bu sebebden şehidlik meqamı, eslinde, möminin şerefidir ve axiretdeki ecrini artıran xeyirli hadisedir. Axiret heyatını hedefleyen ve Allahın razılığını qazanmaq meqsedi ile yaşayan möminin Allah yolunda şehid olması son derece sevindirici andır. Quranda xeber verilmiş bu müjdeni bilen möminler bir başqa mömin Allah razılığını qazanmaq üçün çalışarken ölerse heç vaxt kederlenmir. Tam eksine bu möminin ölümündeki xeyirleri ve gözellikleri görerek neşeli ve sevincli olur. Şübhesiz, gözelliklerin en üstünü Allahın rızasını ve cennetini qazanmaqdır. Uzun ve xeyirli ömür yaşayan möminin Allah qatında üstün deyeri olduğu ümid edilir.

Buna cavab olaraq inkarcı cemiyyetin düşündüyü sehvler var ki, o da onlara verilen


[1] 2 >>

Şerhler:
sevgi@yuxusu@. [OFF] (30.03.2015 / 18:46)
olum alaha qayidis ve yeni heyata baslangicin qapisidir.kimler olumden qorxar yalniz bu dunya heyatini secenler munafiqler kafirler .esil imanli insan momin hec vaxd olumden qorxmaz ve belkede rebine qovusmagi ucun seviner.tesekur .
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7096 / 1215