canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kabus ve Qarabasma Nedir?

Kabus adlandırılan bu meseleye yuxu iflici kimi terif verilir. Bu, yuxudan oyandıqdan sonra bedenin müveqqeti olaraq hereket ede bilmemesi halıdır. Bunun yatarken arxası üste uzanmaq, qeyri-müntezem yatmaq kimi fizki ve stres kimi psixoloji sebebleri ola biler.1 Kabus görmek deyilen bele hadisenin cinlerden ireli gelmesi de mümkündür. Çünki melumdur ki, cinler insanlara müxtelif yollarla tesir edirler. Cinler de insanlar kimi ağıllı ve şüurlu varlıqlardır. Bezi cinlerin işi-gücü pislik etmekdir. Amma bele hallarda narahat olmamaq lazımdır. Bele ki, siz axşam yatmazdan evvel Qurani-Kerimden İxlas, Feleq ve Nas surelerini menaları ile birlikde oxusanız, inşallah bu cür şeyler bir de baş vermez.

Resulullah (s. a. v.) cinlerden ve insanın gözünden (göz deymesinden) (müxtelif dualar oxuyaraq) Allaha sığınırdı. Muavvizeteyn (Feleq ve Nas sureleri) nazil olduqdan sonra da bu iki sureni esas götürdü; diger duaları bir de oxumadı.2

Hezreti Aişe bele revayet edir:

Peyğember (s. a. v.) her gece yatağına girdiyi vaxt ellerini üfürüb muavvizeteyni (Feleq ve Nas sureleri) ve İxlas suresini oxuyur, ellerini üzüne ve bedenine sürtürdü. Bunu üç defe tekrar edirdi. Xestelendiyi vaxtlarda menden onun üçün eyni şeyi yerine yetirmeyimi teleb edirdi.


Şerhler:
BaGiSLa_MeNi_ALLaH [OFF] (16.06.2015 / 19:35)
Bular mend uzaqdu ama yenede yorulmayasan )
sevgiaxtaran [OFF] (14.04.2015 / 13:25)
Cox maraqli idi.Yazan elleriniz var olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7130 / 1206