canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Şübhesiz ki, bunda ibret var

Uca Allah buyurur: "Onlara Nuhun ehvalatını oxu. Bir zaman o, öz qövmüne demişdi: "Ey qövmüm! Eger aranızda qalmağım ve Allahın ayelerini xatırlatmağım size ağır gelirse, men Allaha tevekkül edirem. Allaha qoşduğunuz şeriklerle birleşib sözü bir yere qoyun, sonra da işinizi aşkarda görün. Bundan sonra mene qarşı bacardığınızı edin ve mene möhlet vermeyin. Eger üz çevirseniz, bilin ki, men sizden heç bir mükafat istemirem. Menim mükafatım ancaq Allahdadır. Mene müselmanlardan olmaq emr edilmişdir".
Onlar onu yalançı hesab etdiler. Biz de onu ve onunla birlikde gemide olanları xilas etdik, onları yer üzüne xelefler teyin etdik. Ayelerimizi yalan hesab edenleri ise suda batırdıq. Bir gör qorxudulanların aqibeti nece oldu!
Sonra onun arxasınca elçileri öz ümmetlerine gönderdik. Elçiler onlara açıq-aydın deliller getirdiler. Onlar ise önce yalan hesab etdiklerine iman getirmediler. Biz heddi aşanların qelblerini belece möhürleyirik.
Sonra onların arxasınca Musanı ve Harunu Firona ve onun eyanlarına açıq-aydın delillerimizle elçi gönderdik, lakin onlar tekebbürlük gösterdiler. Onlar günahkar bir tayfa idiler.
Onlara Bizim terefimizden haqq geldikde: "Şübhesiz ki, bu, açıq-aydın bir sehrdir!"– dediler.
Musa dedi: "Eceba, size haqq geldikde: "Bu sehrdirmi?" deyirsiniz? Halbuki sehrbazlar uğur qazanmazlar".
Onlar dediler: "Gelmisiniz ki, bizi atalarımızın tutduğu yoldan dönderesiniz ve yer üzünde böyüklük etmek ikinize qalsın? Biz size iman getiren deyilik".
Firon dedi: "Bütün bilikli sehrbazları yanıma getirin!"
Sehrbazlar geldikde Musa onlara dedi: "Ne atacaqsınızsa, atın!"
Onlar ellerindeki ipleri ve deyenekleri atdıqda Musa dedi: "Sizin gördüyünüz iş sehrdir. Heqiqeten, Allah onu boşa çıxaracaq. Çünki Allah fitne-fesad töredenlerin işini düzeltmez".
Günahkarlar istemeseler de Allah Öz kelmeleri ile haqqı berqerar edecek. Firon ve onun eyanları terefinden özlerine işgence verileceyinden qorxaraq Musaya öz qövmünden yalnız azsaylı bir nesil iman getirdi.


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7130 / 1202