canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Quran ne üçün möcüze hesab olunur?

Quran ne üçün möcüze hesab olunur?

Cavab: Hezret Mehemmedin (s) Şeqqül-qemer kimi möcüzeleri olduğu halda, ne üçün o mehz Quranı özüne möcüze hesab etmişdir? Quranın möcüze olması barede aye ve hedislerde kifayet qeder melumat verilir. Maraqlıdır, Quranı başqa kitablardan ferqlendiren onun hansı xüsusiyyetidir?

Musa peyğemberin (e) dövründe sehrbazlıq, İsa peyğemberin (e) dövründe tebabet olduqca güclü idi. Bu sebebden de, Allah-teala Musaya (e) ejdahaya dönen esa, İsaya (e) ölülerin dirildilmesi kimi möcüzeler vermişdi. Hezret Mehemmedin (s) dövrü ise şerin, söz senetinin intibah dövrü idi. Bele bir dövrde hezret Peyğemberin (s) ereb edebi mühitini öz ecazı ile heyrete getiren Quranla silahlandırılması tam mentiqe uyğundur. Quran bu günedek deyişikliye meruz qalmamış yegane ilahi kitabdır. Quran öz ecazı ve mentiqi ile bütün heqiqetsever düşünceleri secdeye getirir.

İslamın on dörd esrlik tarixi boyu mütemadi olaraq Quranın ilahi kitab olduğunu tesdiqleyen faktlar aşkarlanmışdır. Son dövrde dini araşdırmalar merkezlerinden birinde bele bir açıqlama verilmişdir ki, Quranı teşkil eden 6666 ayenin her birinin nazil olduğu vaxta uyğun ölçüsü vardır. Başqa sözle, her bir aye özünden evvel nazil olmuş ayeden uzun, özünden sonra nazil olmuş ayeden qısadır. Bu qanunauyğunluq mülahizeleri ile üst-üste düşür. Meselen, en gec nazil olmuş böyük sure «Maide» suresinin ilk ayeleri, eslinde ilk illerde nazil olmuşdur. Revayete göre, hezret Peyğemberin (s) gösterişi ile bu ayeler «Maide» suresinde yerleşdirilmişdir. Ayelerin ölçüleri uyğun fikiri tam tesdiq edir. Qurani-kerimde ayelerinin bele bir ölçü ile nazil olması, insan düşüncesinin imkanlarından xaricdi


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7143 / 1168