canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Şie sözünün menası lüğetde

Şie nece olmalı, Şie sözünün menası lüğetde *haqq davamçıları * demekdir. İmam Sadiq ( e ) : Eslinde Eli şiesi qarın ve qasıq (qulaq) iffetine malikdir, (ibadetde ve nefsle mübarizede) çalışqandır, Yaradanı üçün işleyen , Onun mükafatına ümidvar oıan ve onun cezasından qorxandır. Bele şexsleri gören zaman bil ki, onlar Ceferi şieleridir.
Bir kişi Peyğembere (s) dedi: Filan kes qonşusunun namusuna baxır. Eger imkanı olsa haram işde encam verer. Hezret (s) qezeblendi ve buyurdu : Onu menim yanıma getirin. Bu vaxt başqa kişi dedi: O sizin şielerinizdendir. Sizin ve Elinin ( e ) vilayetine ve dostluğuna imanı var. O sizin düşmenlerinizden uzaqlaşır. Peygember ( s ) buyururdu : Deme, sizin şielerinizdendir. O , yalan deyir. Bizim esl şielerimiz emelde bixe itaet edenlerdir. (Mizanul-Hikmet, c. 5, seh. 237).
Imam Eli ( e ) (Nouf Bekaliye xitaben): Ey Nouf! Bilirsenmi menim şiem kimdir? Erz etdi : Xeyr, Allah and olsun bilmirem. Menim şielerim (oruc tutmağın teşneliyinden) dodaqları qurumuş, (aclıqdan) qarınları bellerine yapışmışdır. Teqva onlraın üzlerinden görüner, gecenin abidleri ve gündüzün şirleridirler. (Biharul-enver, c. 78, seh. 28, hedis 95).
İmam Sadiq ( e ) : Ey Şudeyr! And olsun Allaha, eger şielerimin sayı bu keçi balalarının sayı qeder olsaydı, oturmağı reva bilmezdim. Sudeyr dedi: Biz endik ve namaz qıldlq. Namaz qurtaranda keçi balalarına nezer salıb onları saydım, on yeddi baş idiler. (El-Kafi, c. 2 , seh. 234, hedis. 4)
Allahın Peygemberi ( s ) (ibn Abbasın Önde gedrnler, birinciler, onlardır Allaha yaxın olanlar ayesi barede sualının cavabında): Cebrail mene dedi : Onlar Eli ve onun şieleridir. onlar Cennete gedenlerin öncülü ve Allahın lütfü, kerameti sayesinde Ona yaxındırlar.
(E'mali, Tusi, seh. 72, hedis. 104).
Beyen
Rey Bildir


Şerhler:
1siqar4divar [OFF] (30.04.2015 / 06:01)
yazwidi
sacma [OFF] (28.04.2015 / 00:18)
ellerin var olsun
*Kardelen* [OFF] (25.04.2015 / 17:39)
Twk...
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7153 / 1017