canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
15-MAY MEBES GECESI,16 MAY MEBES GUNUDUR

15-May MEBES gecesi,16-May ise MEBES günüdür...
MEBES GECESİNİNİ TARİXİ VE GÜNÜNÜN EMELLERİ BAREDE..
Bu gece Receb ayının 26-dan 27-e keçen gecedir. Bu geceye Beset (Mebes) gecesi deyilir. Peyğemberin e.s. Beseti, yeni onun Allah terefinden risalet meqamına ucaldılması İslam tarixinin en mühüm hadiselerinden biridir. Qurani-Kerimin nazil olması da mehz bu zamandan, Peyğemberin e.s. besetinden, ona ilk vehyin nazil olmasından sonra başlayır. "Beset" sözü lüğevi baxımdan ereb dilinden ana dilimize tercümede "ucaltmaq", "qaldırmaq" menasına gelir. Termin olaraq ise beset, "Allah terefinden bir insanın diger insanların hidayeti üçün gönderilmesi"ne deyilir.
Peyğemberin e.s. mebus olmasından evvel onun geleceyini semavi din ardıcılları bezi xüsusiyyet ve nişanelerle bilirdiler. Hetta müşrik erebler de bundan xeberdar idiler. Qurandan evvelki semavi kitablar olan Tövrat ve İncil Mehemmed peyğemberin e.s. mebesinden müjdeler vermişdi. Hezret İsa e.s. Musaya e.s. nazil olan Tövratın tesdiqi kimi, Peyğemberin e.s. gönderilmesi baresinde müjde vermişdi. Hetta İncilde gönderilecek Peyğemberin e.s. xüsusiyytelerine ve onun terefdarlarına da işare olunmuşdu.
Buna göre de Quranın da zikr etdiyi kimi, ehli-kitab alimleri Peyğemberi e.s. öz en yaxın adamları kimi tanıyırdılar. Tarixde Peyğemberin e.s. besetinin intizarında olan çoxlu şexsler var idi.


Mebes gününün emelleriMebes bayramı en böyük bayramlardan biridir. Hezret Mehemmedin e.s. peyğemberliye yetişdiyi gündür. Bu günün bir neçe tövsiye olunmuş müstehebb emelleri var. Ve onları sizlerin diqqetine çatdırırıq:
1. Qüsl almaq.
2. Oruc tutmaq. Bu günün orucu ilde en savablı dörd günden biridir. İmam Sadiqden e.s. neql olunur ki, kim Receb ayının 27-ci günü oruc tutsa, Allah onun üçün 70 ilin orucunu yazar.
3. Çoxlu salavat göndermek. İmam Sadiq e.s bu günü oruc tutmaq ve Peyğember e.s. ve onun Ehli-beytine e.s. çoxlu salavat göndermeyi tövsiye edib.
4. Resulullahı e.s ve Hz. Eli e.s ziyaret etmek.
5. On iki


[1] 2 3 >>

Şerhler:
mexrecsiz_suret [OFF] (16.05.2015 / 02:17)
men mirac gecesibdeye bilirdim.namazi qildim.ancaq,men oxudugum yerde her ruketde 10defe ixlas suresini oxuyu. yazilmisdi,ele qildim..bir bu namazlarin niyeti mece olur,onu tam bilmirem
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7156 / 654