canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
IMTAHANIN CETINLIKLERINE MUJDE

ALLAHın rehmet ve kereminden her ne qeder danışsaq, yene de azdır. Eger desek ki, anadan da mehribandır, sehv etmerik.

Perverdigar sevgi ve mehrle biz insanları xelq etmişdir. ALLAHda heç bir nöqsan yoxdur ki, kiminse kinini qelbine salsın. Quran buyurur: “Şübhesiz, ALLAH Ona şerik qoşulmasını (bu günahı) bağışlamaz ve ondan başqasını (yaxud ondan kiçik günahları) istediyi şexs üçün (tövbesiz) bağışlayar. ALLAHa şerik qoşan kes heqiqeten böyük bir günah uydurmuşdur”. (“Nisa” 48). Müşrik o kesdir ki, qelbini Ondan qeyrisine bağlayar. Ancaq bizim Ondan başqa ümid yerimiz yoxdur.

“De: «Ey Menim (günah vasitesi ile) özlerine zülm etmekde heddi aşan bendelerim, ALLAHın merhemetinden ümidinizi kesmeyin. Şübhesiz, ALLAH (tövbe ile) bütün günahları (hetta şirki) bağışlayır. Çünki bağışlayan ve mehriban Odur!”. (“Zumer” 53).

Qurani-Kerimde buyurulur: “Bendelerinden tövbeleri qebul eden, günahlardan keçen ve etdiklerinizi bilen Odur”. (“Şura” 25). ALLAH bizim gördüyümüz her bir işden xeberdardır. O zaman ki, bende gördüyü pis işe göre peşman olar, ALLAHın mehr ve mehebbetine layiq olar.

Bes bizim qarşımıza çıxan çetinlikler neye göredir?

Quran bu sualına cavabında buyurur: “Sizi mütleq bir az qorxu ve aclıqla, elece de mal, can ve (ağac) mehsulların(ın, yaxud arvad-uşaq kimi heyat semerelerinin) azlığı ile imtahan edeceyik. Sebir edenlere müjde ver”. (“Beqere” 155).
Her birimizin heyatında müeyyen çetinlikler vardır. Onların müxtelif sebebleri olur. Bezileri o zaman olur ki, biz sehv yol ile gederik. Bu zaman ALLAHa tevekkül eder ve Ondan yardım isteyerik. Bezen de müveffeqiyyete çatmaq üçün olar. Bu zaman insan qelbini möhkem bir Yardımçıya, Himayeçiye bağlayar. Çünki bilir ki, Ondan savayı insana yardım ede bilecek heqiqi bir Varlıq yoxdur.

İbretli ehvalat.

Denizde batmış gemiden ancaq bir nefer xilas olur ve o, kiçik bir adaya düşür. ALLAHa dua edir ki, ona yardım etsin. Ancaq günler keçir ve heç kes ona yardım üçün gelmir. Nehayet yorulur ve


[1] 2 >>

Şerhler:
nickyox [OFF] (22.08.2015 / 20:49)
Tesekkurler
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7172 / 1136