canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
RAMAZAN ILAHI KULEKLERIN ISDIYI AYDIR

İslam alimi Hebibullah Ferahzad Peyğemberden (s) neql olunan "Eger insanlar bu ayın feziletini derk ede bilseydi, bütün ilin Ramazan olmasını arzu ederdi" hedisini şerh edib:
"Hezret Elinin (e) Ramazanın üstünlüyü haqqında bele buyurduğu neql edilir: "Ramazan ayının diger aylara olan fezileti, mesum İmamın diger insanlara olan üstünlüyü kimidir."

Uca Allah Ramazanda rehmet ve merhemet süfresini bütün insanlar üçün açar. Bu ayda en kiçik bir yaxşılıq edeni Allah, qat-qat artıqlamasıyla mükafatlandırır. Bu ayda qılınan ferz namazları savabı adi günde qılınan namazın mükafatından yetmiş defe çoxdur.

Hezret Mehemmedin (s) buyurduğu kimi, insan ömrünün bezi hisselerinde İlahi külekler esir. İnsan üçün menevi fürsetler hazırlanır. İnsan bele menevi imkanları qaçırmamaq üçün maksimum seylerini serf etmelidir. Nece ki, Ehli-Beyte aid türbelerin, mescidlerin, böyüklerin mezarlarının müselmanlar üçün ayrı bir ehemiyyeti varsa, müeyyen vaxtların da İlahi işde ayrı bir deyeri vardır. Ramazan bu zamanlardan en qiymetlisidir.

Revayetlerde Ramazan ayında göy qapılarının taybatay açıldığı neql edilmişdir. Bu sebebden bu qapılar ve İlahi ziyafet süfresi açıq olduğu müddetde Quran ile daha çox münasibetde olmalıyıq. Ramazanda ve ömrünün her anında Quranla daha çox semimi olanlara bir çox nailiyyet ve nemet nesib olur. İnsanın üzüne cennetin qapılarını açıb cehennemin qapılarını bağlayan İlahi kelamla (Quran) daha çox vaxt keçirek.

Ramazanın insan üçün teqdim ede bileceyi en böyük nemetlerden biri, insanın zamanla günahı terk iradesini elde etmesidir. Çünki Ramazan ayının esas felsefesi teqva ve Allah qarşısı olmaqdan çekinmekdir. Bu ayda öz nefsini meğlubiyyete uğradan, nefsinin burnunu yere sürtenin yuxusu da ibadet olar".


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7175 / 1049