canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
BAXMAĞIN HÖKMLERİ

Mesele: 2501.Kişinin namehrem qadının bedenine baxması–ister lezzet meqsedi ile olsun, isterse de lezzet meqsedi olmadan–haramdır. Üzüne ve ellerine baxmaq lezzet qesdi ile olarsa haram, lezzet qesdi ile olmazsa eybi yoxdur. Amma ehvet budur ki, ondan da ictinab olunsun. Hemçinin qadının namehrem kişinin bedenine baxması–ister lezzet qesdi ile olsun, isterse de olmasın–haramdır. Heddi-büluğa çatmamış qızın üzüne, ellerine, tüklerine baxmaq lezzet meqsedi ile olmasa ve şehvet qüvvesinin heyecanlanmasına sebeb olmasa, habele baxmaqla harama düşmesinden qorxmasa, eybi yoxdur.

Mesele: 2502.Eger insan kafir qadınların bedenlerini adeten örtmediyi yerlere lezzet qesdi olmadan baxsa, harama düşeceyinden qorxmayacağı halda eybi yoxdur.

Mesele: 2503.Qadın gerek öz bedenini, tüklerini namehrem kişiden örtsün. Hetta ehtiyat-vacib budur ki, öz beden ve tüklerini heddi-büluğa çatmayan, amma yaxşını-pisi başa düşen ve şehvet hislerinin oyanma heddinde olan oğlan uşağından da örtsün.

Mesele: 2504.Başqasının ovretine baxmaq–hetta şüşenin arxasından, yaxud aynada, saf suda ve s. kimi şeylerde olsa da, haramdır. Ehtiyat-vacib budur ki, mümeyyiz uşağın da ovretine baxmasınlar. Amma er-arvad bir-birinin bedeninin her yerine baxa bilerler.

Mesele: 2505.Bir-birine mehrem olan qadın ve kişi lezzet qesdi olmasa, ovreti istisna olmaqla, bir-birinin bedeninin her yerine baxa bilerler.

Mesele: 2506.Kişi lezzet meqsedi ile başqa kişinin bedenine baxmamalıdır. Hemçinin qadının lezzet qesdi ile başqa qadının bedenine baxması haramdır.

Mesele: 2507.Eger kişi namehrem qadını müalice etmek üçün baxmağa, yaxud elini onun bedenine vurmağa mecbur olsa eybi yoxdur. Amma eger baxmaqla, nezer salmaqla müalice ede bilerse elini vurmamalı; el vurmaqla müalice ede bilerse, baxmamalıdır.

Mesele: 2508.Eger insan bir kesin müalice etmek üçün onun ovretine baxmağa mecbur olsa gerek güzgünü onun qarşısına qoyub onda baxsın. Lakin eger ovrete baxmaqdan başqa çaresi olmasa eybi yoxdur


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7202 / 1173