canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Evliliyin faydaları + 5 meyarı

Quran bizim heyat proqramımızı müeyyen etdiyi kimi evliliyin meyarlarını da teyin edib.Her bir müselman heyat yoldaşı seçen zaman bu meyarlara diqqet etmelidir. Çünki ancaq bu zaman dünya ve axiret saedetine çata biler.

1. İslam ve iman.

Heyat yoldaşını seçen zaman ilk şert - onun dini ve eqidesidir. Eger qadınla kişi eqide cehetden hemfikir olarsa, gelecek ailelerinin xoşbext olacağının ilk meyranı yerine yetirmiş olarlar. Eger onlardan biri müşrik olarsa, bu evlilik batil olar.

Quran açıq şekilde buyurur ki, müselman kişi heç bir zaman müşrik qadınla evlenmemelidir. Hemçinin müselman qadın kafir kişi ile evlenmemelidir.

"Müşrik qadınlarla, iman getirmeyince evlenmeyin. Elbette ki, mömine bir keniz azad ve müşrik bir qadından - hetta o(nun camalı ve malı) sizin xoşunuza gelse bele - daha yaxşıdır. Hemçinin müşrik kişilere iman getirmeyince arvad vermeyin. Elbette ki, mömin bir qul azad ve müşrik bir kişiden - hetta o(nun malı ve meqamı) sizin xoşunuza gelse bele - daha yaxşıdır. Onlar (müşrik kişi ve arvad er-arvadlılıq müddeti boyunca küfr ve menevi pozğunluq baxımından öz heyat yoldaşlarına tesir edir ve neticede onları) oda teref devet edirler. Allah Öz yardımı ile Cennete ve bağışlanmağa doğru devet edir ve Öz ayelerini insanlara açıqlayır ki, belke (düşünüb) anladılar”. ("Beqere” 221).

Çünki müşrikin getdiyi yol - ateş yoludur. İnsanı ancaq zülmete ve cehenneme aparar. Halbuki, müselmanın getdiyi yol - behişt, rehmet yoludur. Mömin insanların yolu - Allahın yoludur. Bu yolun yolçusunun fikir ve düşüncesi müşrikden ferqlidir. Bu aile nece vehdet teşkil ede biler ki? Ona göre de ailenin birinci şerti imandır. Her iki aile üzvü eyni yolda irelilemelidir.

2. İffetde beraber olmaq.

"(Eqide, exlaq ve emelde) xebis qadınlar xebis kişiler üçün ve xebis kişiler xebis qadınlar üçündürler (onlar zat ve tebietlerinin telebine esasen bir-birlerini taparlar). Hemçinin (pis eqide, exlaq ve emelden) pak qadınlar pak kişiler üçün ve pak kişiler pak


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Melodiya~Dojdya [OFF] (11.03.2016 / 16:05)
ALLAH razi olsun yazan ellervuz var olsun.... amin
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7201 / 1181