canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
hamilelik dovru

«(Ya Muhemmed!) Rebbine and olsun ki, biz onların hamısını (bütün mexluqatı dünyada) etdikleri emeller baresinde sorğu-suala çekeceyik». («Hicr» suresi, aye 92-93)

وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ


«Onları yubadıb, saxlayın. Çünki sorğu-sual olunacaqlar». («Saffat» suresi, aye 24)


وَلا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولا



«...Qulaq, göz ve ürek – bunların hamısı (sahibinin etdiyi emel, dediyi söz baresinde) sorğu-sual olunacaqlar». («İsra» suresi, aye 36)
Bir çox yeni qurulmuş ailelerde baş vermiş ixtilaflara nezer saldıqda, etiraf etmek lazımdır ki, çox vaxt teqsir böyüklerdedir.
İxtilafın sebebi valideynlerin yersiz umacaqları ve xırdaçılıqları olur. Bezen de imam Sadiqin (e) buyurduğu kimi, qalmaqallara hesed bais olur. Elbette, bezi teze gelinler de bu qalmaqalların törenmesinde teqsirsiz deyildirler. Buna sebeb onların yaşlarının azlığı, tecrübesizlikleridir. Buna göz yummaq mümkün olduğu halda, böyükler onları bağışlamırlar. Neticede ise ixtilaf odu alovlanır ve exlaqi, dini çatışmazlıq bu ixtilafa daha da tekan verir. Bele ki, iki gencin yenice qovuşmuş ulduzu ayrılır, ümidleri doğrulmur.
Bildiyiniz kimi, her bir insan ister kişi olsun, isterse de qadın fitri olaraq azad ve azadlıqsever yaradılmışdır. Bu azadlığın alınması kimin terefinden olmasından asılı olmayaraq, İslam nezerinde böyük günahdır.
Burada hamile qadına diqqet olunması, onun emin-amanlığının qorunmasından söhbet açmağımızın menası, hamile olmadıqda heç de ona etinasızlıq etmeyin maneesiz olması demek deyil. Bu, yalnız hamile qadının hessas veziyyetini diqqetinize çatdırmaq üçündür. Çünki her bir halda insanların azadlığının qorunması vacibdir.
Eger ailelerin imkanı olarsa ve onlar üçün problem yaranmazsa, ele ilk günden beyle gelinin heyatını müsteqil etsinler ve belelikle, onlarla İslami gösterişler ve insani keyfiyyetler esasında, heç bir umacaqları olmadan davransınlar.
Her iki terefin


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
DiLSZ oL aMa YaLaNCi oLMa [OFF] (27.09.2015 / 22:42)
amin ya Rebbel alemin
Kamalrt [OFF] (27.09.2015 / 18:52)
Allah butun hamile qadinlara komey olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7201 / 1179