canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bismillahir Rahmanir Rahim .Hz-Huseyn ....

Bismillahir Rahmanir Rahim_
Hz.İmam Hüseyn(e) zil hicce ayının 8-i axşam Beni Haşim övladlarına ve şielerine xütbe oxudu ve sübh vaxtı Mekkeden Kerbelaye doğru hereket etdi. Hemen xütbeni size teqdim edirem__
"Hemd Allaha mexsusdur. Onu ki, Allah isteyir (o da olacaq). Güc yalnız Allahladır. Allahın salatı (rehmeti) olsun Onun elçisine(peyğembere ).
Boyunbağı qızların boynuna lazım olduğu kimi ölümde adem övladına yazılıb. (Yeni şerefli ölüm boyunbağı kimi insana zinetdi). Men öz yaxınlarımın( Hz.Peypember(s), Eli(e) ve s,) görüşüne, Yequbun Yusifin görüşüne olan şovqü kimi şövqum var. Menim üçün bir ölüm yeri teyin olunub.Men ora gedirem.(Sanki, öz gözlerimle görürem ki,) sehra yırtıcıları (kufe qoşunu) Nevavis ve Kerbela arasında olan erazide menim beden ezalarımı parça- parça edib öz boş qarınlarını ve ac medelerini doldururlar. Allahın qeza qelemi ile yazılmış günden qaçmaq mümkün deyil.Allahın razılığı biz ehli beytin razılığıdır.Onun belasına sebr edeceyik.O sebr edenlerin ecrini bize vercek.Resulullahın eti (övladları) heç vaxt ondan ayrılan deyil.Müqeddes mekanda (cennetde) ona qovuşacaq. Çünki,Onun gözü onlarla nurlanır. Onun vedesi(Allahın hökumetinin möhkemlenmesi) onlarla gerçekleşecek.Özünü Allah görüşüne hazır edib qanını bizim yolda veren şexs bizimle gelsin.Men sabah seher çıxıram inşaallah! "
(Luhuf s, 53. )


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7213 / 1095