canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sual: Ne üçün dünya bir anda yaradılmadı?

Cavab: «Eraf» suresinin 54-cü ayesinde buyurulur: «Heqiqeten, Allah-teala göyleri ve yeri altı günde xelq etdi». Maraqlıdır ki, göresen, misilsiz ezemet sahibi olan Rebbimiz ne üçün dünyanı bir anda yaratmadı?
Tefsirçiler bu fikirdedirler ki, her hansı bir işin bir anda heyata keçmemesi, hemin işin hikmeti haqqında düşünmeye imkan verir. Meselen, insanın ana betninde doqquz ay müddetinde merhele-merhele formalaşması, yaradanın ezemetini daha da aşkar gösterir.
Allah-teala yeri ve göyleri bizim ölçülerle her biri neçe milyon il davam etmiş altı dövürde yaratmışdır. Quranda buyurulan altı gün, bizim iyirmi dörd saatlıq günümüzden tamam ferqlenir. Bu altı günün hikmetle dolu olan her anı, ilahi elmin ezemetinden danışır.
Bes bu altı günde hansı hadiseler baş verdi?
İlk gün, toplu qaz formasında olan dünya öz oxu etrafında fırlanaraq parçalandı ve planetler yarandı; İkinci gün, planetlerden bezisi közermiş, bezisi ise donmuş halda dayanıqlı veziyyete keçdi. Üçüncü gün, güneş sistemi yaranmaqla, yer güneşden ayrıldı. Dördüncü gün, yer soyudu ve heyat üçün şerait yarandı. Beşinci gün, otlar ve ağaclar yaradıldı. Altıncı gün heyvanlar ve insan yer üzünde zahir


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7213 / 1121