canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ata hesreti

Uşaq ,mehelle ve top. Oyun gedir, bayram günüdür. Artıq axşam yaxınlaşır ve her kes eve qayıdır. Mehlede sakitlik yaranır. Uşaqların sayı azalır yavaş-yavaş. Birden iki uşaq: "Ata geldi ata.."-"Bize ne almısan ata?" Ata ise elindeki hediyye çantalarını yere qoyub uşaqları qucaqlayır. Uşaqlar atası ile gülerek sevincek eve gedirler. Her kes elinde hediyyeler ile keçir yoldan. Yalnız qalan bir kes var. O duruxur, baxır bu şad insanlara. Gözünden tökülmek istemir yaşlar. Qelbe axır yandırarcasına..
Uşaq bir anda çökür divarın dibine. Susur.. Artıq heç kes yoxdur.
Yalnız odur qaranlıq küçede. Düşününür gören menim atam ne vaxt gelecek? Onu gözlemek isteyir. Belke bu bayram qaçacaq atasının qabağına, belke bu bayram atası elinde hediyyelerle gelecek onu qucaqlayıb öpecek. Amma yox. Artıq 4 cü yeni ildir.
Amma "gelen yeni il seninleyem oğlum" demişdi gederken... niye ata niye? niye meni atdın? gelmedin..
Axı bilirsenmi anam seni ve meni gözleyir bayram süfresi qarşısında. Gel gedek!..artıq gecdir. Anam bizi gözleyir.
Amma yene cavab yoxdu. Uşaq göz yaşını gizlederek qalxıb yavaş addımlarla eve yollanır ve bağçadan 2 gül derir. Eve girir anasının yanına qaçır. Gülün birini ona verir "Al" deyir, "bu gülü de ata gönderdi sene ana!" - "Gelen yeni il gelecem " dedi. Ana ağlamağa başlayıb oğlunu qucaqlayır.
"Yene yaxınlaşır yeni il ata. Gözleyecem seni yene hemin yerde. Artıq 16cı yeni ildir ata.. gel artıq! Ağbirçek anam bizi gözleyir bayram süfresi başında. Gel, qayıt ata!Bir gül menim, biri ise senin üçün var. Gel bu defe özün der, ver anama. Ooofff..! Yene tek edecemmi bunları ata?! Axı tek qalmaqdan bezmişem ata. Gel ata, gel oğlum de mene, bağrına bas meni. Decellik etdiyime göre gül mene. Oxumadığım üçün döy meni.Gizlice siqaret çekdiyimden şübhelen...qoxla meni. Xeberdarlıq et.
Mezun olduğum zaman öz ürek sözlerini de mene. Universitete qebul ola bilmediyim üçün menden küs, danla. Budur, esger gedirem. Fexr ederek bax mene ata! Tankçı olduğum ve xidmeti terifle


[1] 2 >>

Şerhler:
~Aykam~ [OFF] (13.11.2016 / 13:54)
uffff.
Tulips [OFF] (25.10.2015 / 11:32)
oxumadim cunki bu hissler mene cox taniwdir.
Tulips [OFF] (25.10.2015 / 11:31)
oxumadim cunki bu hissler mene cox taniwdir.
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7225 / 1343