canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Birlikde oxunan dua qebuldur

Duanın edeblerinden biri de birlikde dua etmekdir. Ola bilmez ki, 40 nefer dua etsin ve onların duası qebul olmasın. Ne qeder çox adam dua etse, bir o qeder dua tesirli olar. Eger 40 dene pak ürek "Ya Allah” dese, nece ola biler ki, dua qebul olmasın. Mübahile hadisesinde Resuli Ekrem sellellahu eleyhi ve alihi ve sellem tek gelmedi, İmam Eli, Fatime, Hesen ve Hüseyn eleyhimus-salam ile birlikde geldi. Allah-Taala birlikde edilen duanı çox isteyir, sevir. İmam Sadiq eleyhis-salam buyurur: Atam İmam Baqir eleyhis-salam mühüm haceti olanda evdekilerin hamısını, hetta kenizleri ve qulları bir yere yığıb deyirdi: "Men dua edirem, siz de amin deyin!”
Meqsed budur ki, dua birlikde olunsa çox gözel olar. İster hamı birlikde dua oxuya, isterse de bir nefer dua oxuya qalanları amin deye.
Hezreti İmam Zeynel Abidin eleyhis-salam ramazan ayının axırıncı günü kenizleri ve qulları bir yere yığıb, onların arasında duraraq buyurardı: "Menim üçün dua edin ve Allahdan menim bağışlanmağımı isteyin”
Revayetde buyururlar: Eger dua etmek üçün 40 nefer olmasa, 10 nefer bir yere cemleşin. Her biriniz 4 defe dua edin. Eger 10 nefer olmazsa, 4 nefer bir yerde yığılın ve her biriniz 10 defe dua edin. Eger bir nefer olsan 40 defe dua et!

Duadan qabaq Allaha hemd ve şükür
Duanın şertlerinden başqa biri de duadan qabaq Allaha şükr ve hemd etmekdir. Meselen, "Covşen Kebir” duasında bir neçe fesil oxusun, ya İmam Eli eleyhis-salamdan neql olunmuş aşağıdakı duanı oxusun:
Allaha hemd ve sena gönderenden sonra öz günahlarına iqrar ederek onların bağışlanmasını istesin. Hemçinin, Allahın nemetlerini saysın.
İmam Hüseyn eleyhis-salam "Erefe” duasında Allahın bütün nemetlerini sayır. İmam Hüseyn eleyhis-salam Allaha erz edir: "Perverdigara, meni anamın qarnından dünyaya getirdin, nemetleri verdin, paltar verdin.”
İmam Seccad eleyhis-salam "Ebuhemze Somali” duasında Allaha erz edir:
"Ey menim Ağam, men kiçik idim, meni terbiye etdin. Heç ne bilmirdim meni alim etdin. Azmışdım, hidayet


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7217 / 993