canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
NapoLeon haqqinda revayetLer

Fransanin gorkemli yazichisi Anna Luiza Stal bir gun Napoleona rast geldikde: «İmperator hezretleri, portretinizi mene yadigar olaraq vermeyinizi xahish edirem.» Napoleon uzerinde oz shekli olan pulu cibinden chixarib ona vermish ve demishdi: «Buyurunuz, bu da menim portretim!»


Bir defe Taleyrana xeber verdiler ki, Napoleonun oglu artiq ozu yeriye bilir, hetta herdenbir qachmaq da bacarir. Bu hadise, Napoleon ordusunun Rusiyada meglubiyyete ugrayib geri chekildiyi 1812-ci ilin axirinda bash vermishdir. Taleyran bu xeberi eshidib demishdi: — CHox qeribe hadisedir ki, ata ile ogul eyni zamanda qachmaq oyrenirler.


Boyda kichik olan (164 sm) Napoleon demir irade sahibi kimi hamini ozune tabe ede bilirdi. Oz quvvesine inam o qeder guclu idi ki, neyi ise bacarmayacagi, neyin ise ohdesinden gele bilmeyeceyi fikri onun uchun aglasigmaz idi.


Deyirler ki, bir defe Napoleon, atini mahmizlayib yere dushen bombaya teref chapirmish, yanmaqda olan bomba partlayaraq atla birlikde onu havaya qaldirir. Bonapart sichrayaraq tez bashqa ata oturub oradan uzaqlashir. O, hetta cuzam ve taun xesteliyine tutulanlarin yanina qorxmadan girermish.


Doyushun qizgin vaxti olumcul yaralanmish marshallardan biri Napoleona dushmen uzerinde qelebeni xeber vermek uchun bir neche yuz metrlik mesafeni at ustunde chaparaq: «Elahezret, biz qalib gelirik» – deyende, Napoleon bashindan yaralanmish marshala qorxu ve teeccuble baxib: «Aman allah, marshal siz nece de olumcul yaralanmishsiniz» — demishdi. Marshal: «Siz sehv edirsiniz, elahezret, men choxdan olmushem» — cavabini vermish, derhal atindan yixilib canini tapshirmishdir.


Misirden Hindistana sefer zamani Napoleon arvadi Jozefinanin ona xeyanet etdiyini eshidir. Bu xeber Napoleonda shiddetli reaksiyaya hetta konvulsiyaya sebeb olur. Deyilene gore bu sebebden ruhdan dushmush serkerde Sen-Jan D'Akr qalasinin muhasiresini ve Hindistana yurushunu lazimi derecede teshkil ede bilmir.


Napoleon demishdir: «Dushmene qelebe


[1] 2 3 >>

Şerhler:
11111111111 [OFF] (24.01.2011 / 14:06)
tewekkurler cox maraqli idi
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7292 / 1233