canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
A romanî (QARAQAN) Bölüm.12

Müdriklerin pıçıltı ile dediyini axmaqlar her addımda bağırır. (OSHO)

Qerargah gizli yer idi. Qapısında ne bir yazı vardı, ne bir işare. Uşaqlar çalışırdılar ki, diqqet celb etmesinler. Men qapını döydüm, az sonra bir oğlan qapını açdı. Meni süzüb dedi:
- Sen teze gelensen? Keç içeri.
Qerargahda bu defe adam az idi. Otaqları bir-bir gezib Azadı axtardım. Kinozaldan Aslan meni çağırdı:
- Eyy Anar, gel bura yaxşı film var. Baxmaq isteyirsen? Tezece başlayıb.
Kinozal çox rahat bir otaq idi. Reflerde müxtelif DVD-ler vardı, çoxu senedli filmler idi. İkinci dünya müharibesinden tutmuş insanlar üzerinde aparılan gizli tecrübelere qeder. Bütün mexfi ve adi vaxt göre bilmeyeceyim filmler burada idi.
Aslandan başqa otaqda üç nefer de vardı. Salamlaşdıq. Aslan dedi ki, Azadın işi var axşam gelecek. Amma bir azdan Abbas gelmelidir. Deyesen maraqlı xeberleri var.
Biz filme baxdıq - Spilberqin en dramatik filmlerinden biri olan "Şindlerin Siyahısı”na. Sonra bizi nahara çağırdılar. Yemekden evvel uşaqlar ellerini açıb Allaha dua etdiler. Naraha sonra istirahet otağına keçdik. Aslan yanımda oturdu:
- He Anar, darıxmırsan ki?
- Yox, eksine, çox rahatam.
- He, ele men de. 2 aydır uşaqlarla tanış olmuşam amma ele bil ki, uşaqlıqdan tanıyıram.
- 2 ay? Doğrudan? Adam baxanda deyir yeqin uşaqlıq dostlarısız.
- He, çox yaxınıq. Sen de bir-iki güne öyreşeceksen. Teze-teze men de sıxılırdım ki, yeqin mene özge kimi baxırlar. Sonra gördüm ele deyil. Burda hamı bir-birini dinlemeyi bacarır. Her kes heyatını danışdıqca daha da yaxınlaşırıq. Eslinde yaxınlıq ve ya özgelik özü de nisbi şeydi axı. Meselen, ekstremal veziyyetler bir güne insanları bir-birine sevdire de biler. En yaxın dostluq çox vaxt yanğınsöndürenlerde ya esgerlerde olur. Neye göre? Çünki onlar her an ölümle üz-üze gelirler. İnsan ise yalnız ölümle üzleşdikde esl siması üze çıxır. Adi zelzele yadındadı da? Olmuşdu ee bir neçe il qabaq. Bax hemin zelzelede hamı birleşdi, çox vaxt heç salamlaşmayan qonşular bir


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7260 / 823