canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
A romanî (QARAQAN) Bölüm.16

BALU ve SUTA

Medreselerin birinde Ağıllı Suta ile Tenbel Balu adlı iki şagird var idi. Suta derslerini ela bilir, boş vaxtlarında medresenin etrafını temizleyirdi. Balu ise bütün günü yatır, derslerini de oxumurdu. Bir gün Balu Sutaya deyir :
- Suta, iki üstegel bir neçe edir?
Suta cavab verir:
 

- Üç. 
Balu gülüb deyir:
- Ehh, bu qeder ders oxuyursan, yene heç ne bilmirsen. İki üstegel bir beş edir.
Suta deyir:
- Yox, üç edir.
Balu deyir:
- Beş. 
- Yox, üç.
- Yox! Beş.
Ne ise, bunların mübahisesi uzanır, uzanır. Axırda başlayırlar dalaşmağa . Bir-birlerini yerde sürütleyerken müellim içeri girir. Onları ayırıb ne baş verdiyini soruşur. Ağıllı Suta ehvalatı danışır. Onda müellim Sutaya deyir - sen cezalanırsan. Keç otağına, üç gün bayıra çıxma.


Bir hefte idi ki, Ayselden mektub gelmirdi. Çox darıxırdım. Nigaran idim. Hem de o qeder maraqlı şey olurdu ki, hamısını Aysele danışmaq isteyirdim. Biz fikirlerimizi, ideologiyamızı kiçik kağızlarda genclere paylayırdıq. Sayımız getdikce artırdı. Mekteblerde, universitetlerde haqqımızda söhbetler gezişirdi. Gencler çoxdan bele bir şeyin baş vermesini gözleyirmişler. Onlar bu daxili boşluğu hiss edirdiler. Ona göre bütün ümidsizler ve tenhalar, romantikler ve şizofrenikler bize qoşulurdu. Qerargah iki hisseye bölünmüşdü. Bir hissede evvelden gelenler idi. Bir hissede ise teze gelenler yığışırdı. Onlara ilk tapşırıqlar verilirdi. Birinci iş olaraq her kes küçede tanımadığı bir adama yaxınlaşıb ona bütün heyatını danışmalı idi. İnsanlar çox vaxt bizden çekinirdiler. Ele bilirdiler ki, indi bu manyakalar onları bıçaqlayacaq. Her birimiz Qara kapüşon geyinirdik. İsti havada qara köyneklerde olurduq. Bizim işaremiz ise qırmızı Pentraqramm idi. Lakin bu Satanistlerin Pentaqrammından ferqli olaraq onun eksine çevrilmiş forması idi. Bununla biz Şeytana ve pisliklere qarşı olduğumuzu bildirirdik. İkinci tapşırıq - etmek istediyimiz lakin ede bilmediyimiz bir şeyi etmek idi. Bu eslinde daha maraqlı idi. Bezen


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7260 / 955