canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
bunlara diqqet edin .

Hezret Peyğember (s.a) buyurur: “Canavarların adeti beledir ki, eger sürüye hücum etseler bütün qoyunlara hücum ederler. Hamısına ziyan vurarlar. Eger iki canavar bir sürüye hücum ederse, qoyunlara o qeder ziyan vurmazlar”. (Tebyan)
Mal ve vezifeni sevmek insanın imanını zeifleder ve aradan aparar. Allah Qiyamet günü dörd deste insanı mütleq hesaba çekecekdir. Bu insanlar ibaretdir:
1. O kesler ki, qeyri-şeri yolla servet toplayıblar ve Allahın qadağan etdiyi yollarda xercleyibler. Bu insanlar cehenneme teref geder.
2. O kesler ki, mallarını layiqli yollardan toplayıblar, ancaq onu haram yerlerde xercleyibler. Bu insanlar da cehenneme geder.
3. O kes ki, servetini layiqli olmayan yoldan toplayıbdır, ancaq layiqli yolda xercleyir. Onu da bağışlamır ve cezalandırırlar.
4. En yaxşı yolu seçmişdir ve çalışmaq yolunu seçerek malını o yolla toplamışdır ve münasib yollarda xerclemişdir . Ancaq onu bağışlayarlar.
Bir nefer Peyğemberin (s.a) yanına gelir ve deyir: “Ey Resulallah! Ruhumun halı yaxşı deyildir. Allahla görüşmeyime vasite olan ölümü sevmirem”. Hezret (s.a) soruşur: “Servetin çoxdur?”. Kişi deyir: “Beli, ya Resulallah! Servetimi toplamağıma diqqet etmişem”. Hezret (s.a) buyurur: “Olsun, eger xilas olmaq isteyirsense servetini tez bir zamanda Allah yolunda xercle ki, senden evvel dünyadan getsin. Senin gelmeyini gözlesin ki, ezabdan sene nicat versin”.


Şerhler:
Melodiya~Dojdya [OFF] (11.03.2016 / 15:15)
indi biz ele zemaneya gelmiwikki duzdu ezab ezyetle qazanilir pul qazanc amma bu gelirde ozel iwlerden gelir. ticaretde cox yerde oxumuwamki halal sayilmir bizdede coxu bu deq bu yolla qazanir aile saxlamaxcun. ne bilin inwaALLAH her zaman halal zehmetle qazanar hami wukur bugunumuze inwaALLAH dogru yolda olmuw olarux amin
Gamsiz-Hayat [OFF] (01.01.2016 / 14:10)
Ehsen !
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7220 / 862