canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
A romani (QARAQAN) Bölüm.23

Sonra Azad deyirdi.

Biz dünyada birliyin terefdarıyıq. Biz serhedsiz, eyni dilde danışan, beraber insanların dünyasında yaşamaq isteyirik. Süni olan heç bir şey olmamalıdır. Serhedler ise sünidir. Onları biz çekirik, isteyende de deyişirik. Quşların ne serhedi var, ne de ki xarici pasportu. Ve biz heç vaxt görmemişik ki, bir deste quş başqa bir deste ile müharibe etsin. Tebietin öz harmoniyası var. Onu pozmaq olmaz. Dünyada iki millet var. PİS insanlar ve YAXŞI insanlar. Dünyada iki dil var YALAN ve HEQİQET. Dünyada iki ölke var CENNET ve CEHENNEM. En ideal ölke cennetdirse bilin ki orada ne Banqladeş var, ne İtaliya, ne de ki Kosova. Eger kimse yehudileri pisleyirse bilsin ki, HZ.Musa da yehudi olub. Eger kimse türkleri terifleyirse bilsin ki, Dede Qorqud da türk idi. Amma Qıpçaq Melik de türk idi. Her milletin içinde pis de var, yaxşı da var. İnsanlara insanlığına göre qiymet verek.

Sonra Adil davam edirdi.
Bize sabah İslam terrorçusu deyecekler. Müselmanlar ise Mason deyecekler. Yehudiler xristianların qurduğu yalançı şerq teşkilatı deyecek. Bezileri skinhed deyecek, bezileri kommunist deyecek, bezileri anarxist deyecek. İndiden buna hazır olun. Bizden soruşsalar siz kimsiniz. Biz de onlardan soruşacağıq. "Bes siz kimsiniz? Tapa bilmisiz?”

Sonra men deyirdim.

Ola bilsin ki, içinizde qeribe suallar var. Biz ne edirik? Bunun sonu ne olacaq? Dünyanı deyişeceyik, yoxsa bizi öldürecekler? Ne qeder bu qerargahlarda yığışacağıq? Bu suallar sizi qorxudur? Meni de qorxudur. Bizim hamımızı qorxudur. Bizim gücümüz ondadır ki, qorxularımızı gizletmirik. Qorxulu suallar iyrenc cavablardan daha yaxşıdır. İyrenc cavabları bilirsiniz. Mekteb, universitet, nişan, toy, iş, uşaq, yataq, qebir... Kim getmek isteyirse qapı açıqdır. Kim qayıdacaqsa qapı yene de açıqdır. Bize deyecekler ki, siz vehşisiz, gördüyünüz işler edaletsizdir. O yazıq fahişe qızlar, belke aralarında bir yaxşı qız da var idi. O yazıq müellimler axı onlar da rüşveti ehtiyaclarına göre alırdılar.


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Bakili_Balasi_* [OFF] (09.01.2016 / 16:33)

*SeYTaNkIz* [OFF] (09.01.2016 / 16:30)
)tesekkurler+
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7262 / 741