canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
A romani (QARAQAN) FINAL....Bolum.30

Bilirsinizmi?

Eslinde Şah İsmayıl heç vaxt şair olmayıb. Şeirleri ise sadece ona oxşayan adi bir kendli yazırmış.
Eslinde fransızların indiye kimi fexrle danışdıqları Bastiliya qalasına olan hücum zamanı ne qanlar tökülüb, ne qehremanlıqlar ne de vetendaş müharibesi olub. 14 iyul 1789 –cu ilde Bastiliya qalası sadece köhnelmiş ve dövlet terefinden boşaldılmış içinde cemi 7 nefer mehbus olan türme idi. Bastilliyaya yüz neferden az adam hücum edibmiş. Bastiliya qalasından ise cemi birce defe tapancadan göye ateş açılmışlar. Hetta qapını bele silahsız gözetçiler özleri açıbmışlar.
Eslinde Roma kilsesinin 600 il tabe olduğu "Constitutum Сопstantini”- Konstantinden qalmış sened ( bu yazıda bütün hakimiyyet Roma kilsesine verilir – bütün Italiya, xristian torpaqları ve qerb Romadan asılı olmasa onların cehennemde yanacağı bildirilib) eslinde saxta sened imiş. Bütün Xristianlar 600 il saxta senede tabe olublar. Volter bu hadiseni xristian tarixinin en böyük rüsvayçılığı adlandırıb.
Eslinde İslamın merkezi sayılan Mekkede yerleşen müqeddes Kebedeki qara daş 930-cu ilde oğurlanıbmış. Lakin bu fakt gizli qalıbmış. Möminler daşın orada olduğunu düşünüb Hecce gedirmişler. Bir de müqeddes daş 952-ci ilde tapılıb geri qaytarılıbmış.
Eslinde Luvrda yerleşen, Leonardo Da Vinçinin en mehşur eseri olan "Cakonda”da Mona Liza yox, Konstansiya adlı xanım tesvir olunub. Esl Mona Liza ise London kolleksionerlerinden birinin evindedir.
Eslinde Tarixin atası sayılan Herodot bilib bilmediyi her şeyi qeleme alırmış. Onun işlerinin çox hissesi başqa yazıçılardan oğurlanmadır.
Sondan Sonra
Başımın ağrısı hele de keçmemişdi. Ayılanda evvelce harada olduğumu anlamadım. Bu otağın içinde her şey yumşaq idi. Yer, divar, qapı. İçeride heç kes yox idi. Hündür tavanda zeif işıq yanırdı. Meni bağlamışdılar. Bir deqiqe heç ne başa düşe bilmedim. Amma yavaş-yavaş yaddaşım yerine gelirdi. Onlar meni başımdan vurdular. Heyetdeki uşaqlar. Menim topumla oynayırdılar. Amma meni oynamağa qoymurdular.


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Heyat01 [OFF] (09.09.2019 / 16:34)
Aslinda bunun pdfsini oxumusam....sadece bunu duzgun anlmaq lazimdi...bu sizofrenik bir usaqin dudundukleridir ki qaraqan bunu qeleme alib....bexileri o qerargahin harda yerlesfiyi ile maraqlanir..
Bakili_Balasi_* [OFF] (14.01.2016 / 15:06)
Ama men hele A-ya inaniram
NESIN [OFF] (14.01.2016 / 06:27)
Sonu belli oldu de Yeni dunya. Ye'ni ideyalar gerceklesdi
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7262 / 487