canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dua edin Qelbiniz rahatliq tapsin

Dua edin qelbiniz rahatliq tapsin!

Insan gerek dara dushende dua etmesin, her zaman xosh gununde de, pis gununde de dua etsin Allaha.
İnsana bela üz verdikde uzananda da, oturanda da, ayaq üste olanda da Bizi çağırar. Bu belanı ondan sovuşdurduqda ise sanki ona üz vermiş beladan ötrü Bizi çağırmamış kimi çıxıb geder. Heddi aşanlara etdikleri emeller belece gözel gösterildi.
(Yunus 10/12)

Hetta Allaha sherik qoshanlar da cetin aninda Allaha yalvarar.
Dağların saldığı kölgeler kimi dalğalar onları çulğadığı zaman onlar dini mehz Allaha mexsus ederek Ona yalvararlar. Allah onları xilas edib quruya çıxartdıqda ise aralarından bezileri küfrle iman arasında orta yol tutar. Bizim ayelerimizi yalnız nankor xainler inkar ederler
(Loğman 31/32)

Mene dua edin, size cavab verim (duanızı qebul edim)
(Muminun 23/60)

Dua etdikden sonra insanin ureyi heqiqeten de rahatliq tapir, qebul olunacagina inam yaranir. Dua ibadetin ozudur. Peygemberimiz (s.a.s) demishdir ki, Allah qatinda duadan daha sherefli bir shey yoxdur.

Allah insana shah damarindan daha yaxındır ve Onun insana merhemeti, bir ananın ovladına olan merhemetinden daha coxdur. Bir ayede bele buyurulur:
Qullarım senden Menim baremde soruşsalar, Men onlara yaxınam, Mene yalvaranın duasını yalvardığı vaxt qebul ederem. Qoy onlar da Menim çağırışımı qebul edib Mene iman getirsinler ki, doğru yola yönele bilsinler.
(el-Beqere 2/186)

Ona gore de her zaman Allahdan isteyin arada hec bir vasite olmadan. Allah deyir axi
"(Allah) Men insanlara shah damarindan da yaxinam"
Menim canımı müselman kimi al ve meni emelisalehlere qovuşdur".
(Yusif 12/101) Yusif peyğember bele dua etmişdir. Her kes bu cur dua etse ozu ucun, hami esil dogru - duzgun yolu, Allaha teref geden yolu tapmish olardi


Şerhler:
Kamalrt [OFF] (19.01.2016 / 13:29)
Elaaa twk
DiLSZ oL aMa YaLaNCi oLMa [OFF] (19.01.2016 / 07:34)
Peyğəmbər (s.a.s) buyurmuşdur: Allah qatında duadan daha şərəfli bir şey yoxdur. (Tirmizi, Daavat 1, İbn Macə Dua,1) Dua eyni zamanda bir ibadətdir. Dua ibadətin özüdür. (Tirmizi, əl-Bəqərə surəsi təfsiri, 16)
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7227 / 1339