canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Gunahkar 22 yaşlı bir cavanin Mektubu

22 yaşlı bir cavan Ellame Tebatebaiye mektub yazır ve alimden günahdan nece xilas ola bileceyini soruşur. Ellame de ona bir cavab yazır.

Cavanın Ellame Tebatebaiye yazdığı mektub:

“Salamun eleykum ve rehmetullah! 22 yaşlı bir cavanam. Mene ele gelir ki, ancaq siz menim bu sualıma cavab vere bilersiniz. Ele bir mühitde ve şeraitde yaşayıram ki, nefsani istekler mene hakim olmuşdur. Meni öz esiri etmişdir. Bele ki, meni Allaha teref hereketden ve istedadlarımın ardınca getmekden saxlamışdır. Sizden xahiş edirem ki, mene yol gösterin ve buyurun ki, ne edim bu nefsani isteklerden xilas olum. Hamının düçar olduğu bu tilsimi sındıra bilim. Sizden xahiş edirem ki, bir ata kimi mene yardım edesiniz. Eger cavabınız menfidirse, mene gülmeyin, bu mektubu da cırıb atın. Meni özbaşına buraxın”.

Ellame Tebatebainin cavabı:

“Esselamu-eleykum. Bu vereqde qeyd etdiyiniz şeye çatmaq üçün yaxşı olar ki, tövbe edib, müraqibe ve mühasibe edeseniz. Bu yolla ki, her gün seher yuxudan ayılan zaman ciddi qerara alın ki, bu gün ele iş göreceyem ki, Allah Tealanın razılığından qeyrisi olmasın. Sonra hansı işin dalınca gedeceksinizse, axiret faydası axtarın. Bele ki, eger axiret faydasına malik deyilse, yerine yetirmeyin. Her ne olursa-olsun, bu işe axşama qeder riayet edin. Yatmazdan dörd-beş deqiqe evvel gündelik gördüyünüz işlerin hesabını çekin. Bir-bir nezerinizden keçirin. Eger Allahın razılığına göre olmuşsa, şükür edin. Hansı emeliniz sehv ve xatadırsa, ona göre istiğfar edin.
Bu emele her gün riayet edin. Bu yol – nicatın yoludur. Her axşam yatmazdan evvel eger bacarsanız, müsteheb sureleri oxuyun: “Hedid”, “Heşr”, “Seff”, “Cüme”, “Teğabun”. Eger bacarmasanız, ancaq “Heşr” suresini oxuyun. 20 günden sonra halınız haqqında mene xeber verin. İnşeallah ki, müveffeq olarsınız.


Şerhler:
DiLSZ oL aMa YaLaNCi oLMa [OFF] (22.01.2016 / 11:37)
Imam Əli (a.s) buyurdu: «Həqiqətən, dünya gəldi-gedərdi və o, artıq geridə qalmışdır.Axirət isə qarşıda hər kəsi gözləməkdədir. İkisinin də öz oğulları (qəlbən ona bağlı olan adamlar) vardır.Siz dünya oğullarından deyil, axirət oğullarından olun! Bu gün bir iş görürsünüz, amma sorğu-sual olunmursunuz.Sabah isə sorğu-sual olunacaq və heç bir iş görə bilməyəcəksiniz».
(Səhih əl-Buxari 6417)
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7227 / 1340